Τα Δρώμενα Ιανουαρίου στο Βρυσάκι

Advertorial

1. Special Coffee Wednesdays

Κάθε απόγευμα Τετάρτης δοκιμάζουμε νέες γεύσεις ζεστών ροφημάτων με θέα την Ακρόπολη!

Απολαυστικά ροφήματα καφέ συνδυάζονται με λαχταριστές γεύσεις όπως η γλυκιά καραμέλα, η πλούσια σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.

Το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00 θα υπάρχει δωρεάν δειγματοδιανομή - εμπειρία γευσιγνωσίας των ροφημάτων, ενώ θα είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση όλη την ημέρα.

Κάθε Τετάρτη,

Ώρα 12.00 - 20.00

Πληροφορίες 210 3390447, [email protected]

2. Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά στο Βρυσάκι!

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και δημιουργικής έκφρασης που δραστηριοποιεί τα παιδιά να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά, ν' αντιληφθούν τον μοναδικό «ρόλο» που έχουν ως προσωπικότητες και να μυηθούν στη τέχνη γενικότερα.

Τα θεατρικά παιχνίδια είναι ανεκτίμητη άσκηση για το μυαλό και τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν πολλές πτυχές της ζωής, της ανθρώπινης ύπαρξης και γενικότερα του κόσμου, αποκτούν θάρρος και αυτοπεποίθηση. Παιδιά και εκπαιδευτής βιώνουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της δραματουργίας, της μυθοπλασίας, του παραμυθιού , του ονείρου, αλλά και του ρεαλιστικού κόσμου, καταφέρνοντας να κάνουν τ' αδύνατα δυνατά.

Μαθαίνουμε λοιπόν παίζοντας, χρησιμοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις σε χορό, τραγούδι, κίνηση, αντίληψη και με οδηγό το παιχνίδι, τη φαντασία αλλά και την έμπνευση, ταξιδεύουμε στον κόσμο της υποκριτικής και παίρνουμε μια γεύση από το τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός!

Κάθε Σάββατο και διαφορετική θεματική!

23/1: "Παίζουμε με τα ταλέντα μας"

Βρισκόμαστε σε μια τηλεοπτική εκπομπή που αναζητά ανθρώπους με ιδιαίτερα ταλέντα. Τραγουδάμε, χορεύουμε, ζωγραφίζουμε, ξεδιπλώνουμε τα ταλέντα μας και λάμπουμε σαν να είμαστε σούπερ σταρς!

30/1: "Παίζουμε με τους μύθους"

Ποιοι ήταν οι Ολύμπιοι Θεοί; Ποιος άρπαξε την Περσεφόνη; Όταν θυμώνει ο Δίας ρίχνει στους ανθρώπους κεραυνούς;

O Οδυσσέας γιατί έκανε είκοσι χρόνια για να γυρίσει σπίτι του; Mια χελώνα μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από ένα λαγό;

Γιατί όταν ένα αστέρι πέφτει μια ευχή μας γίνεται πραγματικότητα; Αυτές αλλά και ακόμα περισσότερες απορίες θα βρουν την απάντησή τους γιατί θα μάθουμε τα πάντα για τους μύθους!

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα γιατί το σεμινάριο κατά 80% είναι σωματικό.

Σάββατο 16 ,23 και 30 Ιανουαρίου 2016

Ώρα: 12.00-13.30

Είσοδος: 5 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση: 210.3210179 (Δευτέρα έως Παρασκευή 12.00-19.00)

3. Σεμινάριο “Creams & Lotions made by nature”

Μαθαίνω να δημιουργώ 100% αγνές & vegan κρέμες για όλο το σώμα

Περιεχόμενο σεμιναρίου:

- Μαθαίνουμε τις βασικές δομές και λειτουργίες του ανθρώπινου δέρματος
- Γιατί να επιλέξουμε αγνά φυτικά καλλυντικά ; Μαθαίνουμε να διαβάζουμε τα συστατικά των καλλυντικών και να επιλέγουμε το καλύτερο βάσει των ιδιαίτερων αναγκών και προτιμήσεών μας

- Ποια φυσικά υλικά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γαλακτωμάτων (έλαια, βούτυρα, αιθέρια έλαια, κεριά, εκχυλίσματα βοτάνων, ανθόνερα, βελτιωτικά υφής, αρωματικές ύλες)
- Σκεύη, εργαλεία και αποστείρωση αυτών για άριστες συνθήκες παραγωγής
- Οι 2 βασικές κατηγορίες γαλακτωμάτων (water in oil & oil in water)
- Δημιουργία κρέμας Oil in Water βήμα βήμα και τρόποι συντήρησης

- Συνταγές βασικών γαλακτωμάτων προσώπου, σώματος, ματιών & χεριών

*Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Θα δοθούν βασικές σημειώσεις αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και ένα μπλοκ και στυλό για να κρατήσουν σημειώσεις των συνταγών κ.α.

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα προϊόν εμπορίου το οποίο ήδη χρησιμοποιούν για την προσωπική τους περιποίηση / ομορφιά.

*Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει χρόνος για απορίες και ερωτήσεις.

*Οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος και θα πάρουν δείγμα της κρέμας που θα δημιουργήσουμε μαζί.

Η Γαρυφαλλιά δημιουργεί με πάθος τα τελευταία χρόνια τα δικά της φυτικά καλλυντικά, θεραπευτικά σκευάσματα και σαπούνια, συνδυάζοντας αρχαία μυστικά της φύσης με τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Ασχολείται με ολιστική μάλαξη, ενεργειακές θεραπείες και ανατολικές πνευματικές παραδόσεις & πρακτικές. Διατηρεί blog μέσω του οποίου εκφράζεται, μοιράζεται και ανανεώνει τις γνώσεις της διαμέσου της αλληλεπίδρασης με ένα σταθερά αυξανόμενο ευαισθητοποιημένο κοινό.

Ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00 – 15.00

Κόστος συμμετοχής 30€

Πληροφορίες 210 3210179

4. Έκθεση έργων και κοπή πίτας

Το Σωματείο Φίλων Μουσείου Γλυπτικής “Nίκος Περαντινός” θα κόψει την ετήσια πίτα του τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 7 μ.μ. στο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα).

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων των μαθητών του Εργαστηρίου Περαντινού.

Την ημέρα των εγκαινίων θα προβληθεί ταινία με έργα μαθητών των εργαστηρίων.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί τη χαρά της δημιουργίας και τη συνέχιση του έργου της Ευδοκίας Παπουλή – Δημητροπούλου (εκλιπούσα μαθήτρια του Ν. Περαντινού και έφορος του Μουσείου Γλυπτικής “Νίκος Περαντινός” Μάρπησσας Πάρου).

Διάρκεια έκθεσης : Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 έως την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : Δευτέρα 19.00 - 22.00

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 12.00 – 20.00

Πληροφορίες 2103210179

5. Φάλουν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας,καλοσύνης και ανεκτικότητας. Στα αρχαία χρόνια διδάσκονταν απο δάσκαλο σε μαθητή και το 1992 αναβιώθηκε στην Κίνα και απο τότε εξασκείται απο πάνω απο 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω απο 80 χώρες. Η εξάσκηση διδάσκεται εθελοντικά όπως και στα αρχαία χρόνια. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό περίπου το 2000.

Στην Κίνα διώκεται απο το Ιούλιο του 1999 κατόπιν εντολής του τότε ηγέτη του Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ. Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για το ιστορικό της δίωξης σας παραθέτω ένα άρθρο που είχα γράψει για την LIFO λίγα χρόνια πρίν: http://www.lifo.gr/team/gnomes/35676

Στην Κίνα σήμερα όσες ασκήσεις επιτρέπονται είναι υπό τον έλεγχο του κόμματος το οποίο κόβει και ράβει στα μέτρα του και την διδασκαλία με αποτέλεσμα να χάνουν την σοφία και την γνησιότητα τους, εφόσον το καθεστώς εκεί είναι ως επί το πλείστον αθεϊστικό με αποτέλεσμα να απομακρύνει την ουσία του Κινεζικού πολιτισμού και τα 5000 χρόνια ύπαρξης του.

Θεωρώ σημαντικό να ξέρετε και όλα αυτά σχετικά με αυτή την άσκηση και να γίνει πιο ξεκάθαρο ότι όλες οι ασκήσεις τέτοιου τύπου δεν είναι απαραίτητα γνήσιες.

Διδάσκουσα : Ναταλία Μπασδέκη

Κάθε Δευτέρα 12.30 – 14.30

Πληροφορίες 210 3210179

6 Ανοιχτή Πρόσκληση προς Καλλιτέχνες

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Βρυσάκι στηρίζει την δημιουργική έκφραση, τη δράση, το πνεύμα συλλογικότητας και προσφέρει τις εγκαταστάσεις του για την υλοποίηση και την παρουσίαση του έργου σας.

Με τη δική σας συμμετοχή και δημιουργικότητα διαμορφώνουμε μαζί ένα ζωντανό πυρήνα Τέχνης και Δράσης προσφέροντας ποιότητα στην καθημερινή ζωή.

Ο τρόπος συνεργασίας μας μπορεί να αφορά τα εξής αντικείμενα:

- Εκθέσεις

Για 10 (ή/και περισσότερες) ημέρες φιλοξενούμε τις εκθέσεις σας. Δημιουργικά έργα που αφορούν τις εικαστικές τέχνες, τη φωτογραφία, τα videos, τα video installations, τη γλυπτική, την χειροτεχνία, την κατασκευή κοσμήματος ή ρούχων κα.

- Παραστάσεις

Θέατρο, Χορός, Performance, Μουσική σε όλους τους χώρους μας. Σας παρέχουμε τεχνικό εξοπλισμό, χρόνο και χώρο για τις πρόβες σας, καθώς και ενέργειες επικοινωνίας και προώθησης του έργου σας (www.vryssaki/media/publicity.gr).

- Μουσικές Βραδιές

Ελεύθερες μουσικές βραδιές για το κοινό μας στην εξωτερική υπέροχη αυλή μας, στον εσωτερικό χώρο του καφέ και στην μοναδική βεράντα μας με θέα την Ακρόπολη

- Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μαθήματα, Εργαστήρια, Σεμινάρια, Εισηγήσεις, Ημερίδες, Ομιλίες, Συναντήσεις, Συζητήσεις.

Απευθυνθείτε στο [email protected] ή στο 210 3210179, για να κανονίσουμε ένα ραντεβού ώστε να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν για το έργο σας.

Η ομάδα του Βρυσακίου σας περιμένει!

ΒρυσάκιΙανουάριοςδρώμεναεκδηλώσειςHas video:
Keywords
βρυσακι, δρωμενα, coffee, σοκολατα, θεατρο, σημαίνει, vegan, water, μπλοκ, blog, ελλαδα, lifo, http, δραση, συμμετοχή, videos, video, performance, Ακρόπολη, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, τι σημαινει, δυνατα, χωρες, βημα, δωρεαν, εργαλεια, θαρρος, καθημερινη, κινα, μουσικη, ομορφια, παιχνιδια, ρουχα, φωτογραφια, χελωνα, χορος, ωρα, blog, lifo, αρθρο, αιθερια ελαια, αρχαια, αυτοπεποιθηση, γευση, γινει, γινεται, δευτερα, δικη, δειγμα, εγινε, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εκφραση, εμπνευση, ενημερωθειτε, εργα, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδιο, εικοσι, θεα, θεωρητικο, ιστορικο, κερια, κινηση, μπλοκ, μυαλο, μυστικα, ξερετε, ομαδα, παντα, οδυσσεας, ουσια, παιδια, παθος, παρουσιαση, πεμπτη, ποιοτητα, ραντεβου, ροφηματα, ρολο, σαπουνια, σαββατο, σεμιναρια, συζητησουμε, συμμετοχή, σοφια, σπιτι, στυλο, σουπερ, σωματειο, υλοποιηση, φαντασια, φυσικα, χρονος, χαρα, αυλη, water, coffee, http, ερωτησεις, γευσεις, γνωσεις, ιδιαιτερα, παιχνιδι, σημαίνει, ταξιδι, υλικα, υπεροχη, vegan, videos, performance
Τυχαία Θέματα