«Συστάσεις» από τον Κώστα στον Κυριάκο, σε κρυφό γεύμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράπονα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε γεύμα που διοργάνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σπίτι του, παρουσία των συζύγων τους Μαρέβας Γκραμπόφσκι και Νατάσας Παζαϊτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το γεύμα έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπφόσκι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τακτική περαιτέρω προσέγγισης με τον πρώην πρωθυπουργό και

το περιβάλλον του.

«Ήταν μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα κοινωνική συζήτηση, σε άριστο κλίμα», συνομολογούν στελέχη πέριξ των δύο πολιτικών. Ωστόσο, από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη -αναφέρει η εφημερίδα- δεν θα μπορούσε να μην τεθεί το θέμα των διαδοχικών διαφοροποιήσεων βουλευτών της «καραμανλικής» πτέρυγας από την κομματική γραμμή.

«Οφείλουμε σε αυτή την κρίσιμη φάση να έχουμε όλοι μια ενιαία φωνή», διεμήνυσε ο νυν αρχηγός του κόμματος. «Εγώ μόνο συστάσεις και προτροπές μπορώ να κάνω. Από κει και πέρα δεν παρεμβαίνω δημόσια κι αυτοί είναι μεγάλα παιδιά», είναι η μόνιμη επωδός του κ. Καραμανλή.

Μίλησαν και για τις εκλογές

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κουβέντα έφθασε και στο θέμα των εκλογών, με τον πρώην πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει πως δεν βλέπει σύντομα εξελίξεις που να οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, οι πέραν της κομματικής γραμμής δημόσιες τοποθετήσεις των «καραμανλικών», στη σκιά των οποίων πραγματοποιήθηκε το εν λόγω γεύμα, κάθε άλλο παρά σταμάτησαν, με κορυφαίο παράδειγμα την ολική επαναφορά του Β. Μεϊμαράκη με σαφείς αιχμές κατά της Συγγρού.

Εν πρώτοις, οι συγκεκριμένοι βουλευτές της «καραμανλικής» πτέρυγας θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κερδίσει έδαφος λόγω της τακτικής που έχει ακολουθήσει η ηγεσία της Ν.Δ. Λόγου χάριν, παρατηρούν ότι σε ένα από τα μείζονος σημασίας ζητήματα, που είναι οι μεταρρυθμίσεις, έστω και την έσχατη ώρα έχει κάνει σημαντική πρόοδο.

«Εν μια νυκτί και με μία υπογραφή», αναφέρουν χαρακτηριστικά, έκλεισε η υπόθεση του Ελληνικού. Και ο κόσμος βλέπει το αποτέλεσμα και δεν δίνει σημασία στις προηγηθείσες παλινωδίες και συμπεριφορές, τις οποίες έχει εξοικειωθεί να θεωρεί μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, αναφέρει -μεταξύ άλλων- το δημοσίευμα.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

γεύμαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚώστας ΚαραμανλήςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα