Συσκέψεις και συνεχείς διαβουλεύσεις με τους δανειστές ενόψει Eurogroup

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών σχετικά με τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Έντονες είναι

οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει ει δυνατόν όλα τα «μέτωπα» από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, ενώ σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει βρίσκεται το Euro Working Group, το οποίο και θα κάνει τη σχετική εισήγηση στο Eurogroup.

Στα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, περιλαμβάνονται τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη»), οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και η ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΚυβέρνησηδανειστέςδιαβουλεύσειςEurogroupHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα