ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς και Τσακαλώτος διαφωνούν για το ντιμπέιτ – τη… «φωτιά» άναψε ο Τζουμάκας!!!

Συνέχεια στο θέμα του ντιμπέιτ δίνει σήμερα η πλευρά του Νίκου Παππά, μετά την διαφορετική ερμηνεία των συμφωνηθέντων που καταγράφηκε ύστερα από την χθεσινή σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων για πρακτικά ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας, μεταξύ αυτών και η «τηλεμαχία».

Κοινώς, Παππάς και Τσακαλώτος διαφωνούν στο τι συζήτησαν και συμφώνησαν οι εκπρόσωποί τους και στην πραγματικότητα ο πρώτος καταλογίζει στον δεύτερο διαστρέβλωση έως υπαναχώρηση. Σε κάθε περίπτωση η πλευρά του Νίκου Παππά επιχειρεί να «στριμώξει» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αντιδρώντας

στην προοπτική να «ναυαγήσει» το ντιμπέιτ στο οποίο όπως φαίνεται έχει επενδύσει ιδιαιτέρως.

Η πλευρά του Νίκου Παππά όπως μετέφεραν χθες συνεργάτες του και όπως υποστηρίζεται σε σημερινή διαρροή εξέλαβε την πρόταση για την διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Πειραιά ως συμπληρωματική και όχι διαζευκτική με το ντιμπέιτ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τάχθηκε δημόσια υπέρ αυτής της πρότασης με δημόσια δήλωσή του μετά την χθεσινή σύσκεψη, κάτι που καταγράφηκε ως «αντιπρόταση» στο ντιμπέιτ. Η πλευρά Τζουμάκα επιβεβαιώνει ότι η πρόταση για αυτή τη συζήτηση, τέθηκε στο τραπέζι ως συμπληρωματική και υπό αυτό το πνεύμα υιοθετήθηκε από όλους.

Ειδικότερα, σε διαρροή της πλευράς αυτής αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε σχετική χθεσινή συνάντηση προτάθηκε, συμπληρωματικά, η διεξαγωγή ανάλογων συζητήσεων με διοργανωτές Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής συζήτησης να οριστούν σε επόμενη συνάντηση των υποψήφιων προέδρων.

Αμέσως μετά ο σ. Τσακαλώτος, με ανακοίνωσή του, προχώρησε σε διαφορετική ερμηνεία όσων συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, απορρίπτοντας τον τηλεοπτικό διάλογο.

Ζητήσαμε αρμοδίως και δημόσια να αποκατασταθούν τα συμφωνηθέντα».

Αναφορικά με τα περί αποκατάστασης των συμφωνηθέντων, σημειώνεται πως το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε ορθή επανάληψη της δήλωσης Τσακαλώτου, με απαλοιφή της φράσης που παρουσίαζε την ανοιχτή συζήτηση ως πρόταση που τέθηκε σε αντιδιαστολή με το ντιμπέιτ.

Επίσης, επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζει η συνεργάτιδα του Στέφανου Τζουμάκα που μετείχε στη σύσκεψη, Κατερίνα Μαμώλη: «σημειώνουμε ότι όσα αναφέρονται από την πλευρά του Στέφανου Τζουμάκα είναι απολύτως αληθή». Η κ. Μαμώλη σε ενημέρωση που απέστειλε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σημειώνει ότι δεν υπήρξε χωριστή πρόταση Τσακαλώτου για την ανοιχτή συζήτηση υπό τη Νομαρχιακή Πειραιά, η πρόταση κατατέθηκε από την ίδια (να γίνει δηλαδή αποδεκτή η πρόταση της ΝΕ Πειραιά), πρότεινε να γίνει το ίδιο και με τη Νομαρχιακή Αθήνας, τέθηκε υπό το πνεύμα να είναι συμπληρωματική προς τον τηλεοπτικό διάλογο και όχι σε αντιδιαστολή και υπήρξε «αποδοχή από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων».

Ως εκ τούτου, και παρά την διορθωτική παρέμβαση από πλευράς Τσακαλώτου στη δήλωσή του, η στάση του απέναντι στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ καταγράφεται ως αρνητική.

Έτσι επισημαίνεται περαιτέρω από την πλευρά Παππά πως: «Αυτή τη στιγμή από τις τέσσερις υποψηφιότητες υπάρχει μία αρνητική και δύο θετικές τοποθετήσεις όσον αφορά την τηλεοπτική συζήτηση.

Θεωρούμε βέβαιο ότι τελικά θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πανελλαδικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να παραμερίσει όλα τα εμπόδια που επιβάλλει η Ν.Δ. και να αποτελέσει τον νέο φορέα όλων των προοδευτικών πολιτών, για την αντιστροφή της πορείας της χώρας».

Ντιμπέιτ με ποιοτικούς όρους

Επίσης, σημειώνεται πως στην ενημέρωση που παρείχε η κ. Μαμώλη, σε σχέση με τα ζητήματα που τίθενται από την πλευρά Τσακαλώτου, για την ποιότητα του διαλόγου σε ένα ενδεχόμενο ντιμπέιτ με όρους «τηλεοπτικού θεάματος» εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών και σε σχέση με το αίτημα της κ. Αχτσιόγλου να υπάρχουν θεματικές ενότητες στο ντιμπέιτ, όπως και να ληφθεί υπόψη η ευρύτερη κοινωνική συγκυρία, απαντά τα εξής:

«Την ποιότητα του εν λόγω διαλόγου προφανώς και θα τη διασφαλίσετε εσείς οι ίδιοι ως υποψήφιοι, καθώς έχετε και τις αρχές και την επάρκεια να αντιπαρατεθείτε με σεβασμό και με βάση τις απόψεις σας. Άλλωστε, έχετε οι 4 σας ήδη συμφωνήσει σε αυτή τη βάση προ 20ημέρου.

Επιπροσθέτως, ειδικά για το θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου, όπως πρότεινα από μεριάς της υποψηφιότητας του Στέφανου Τζουμάκα, μπορεί να διασφαλιστεί η διενέργεια κύκλου ερωτήσεων τόσο για θέματα της χώρας όσο και του κόμματος, άλλωστε η εκλογή Προέδρου αφορά το κυβερνητικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προφανώς όπως, πολύ σωστά αναφέρετε θα πρέπει ο τηλεοπτικός διάλογος να είναι ενταγμένος στην κοινωνική συγκυρία και όχι εν κενώ πολιτικά».

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: «Κανένα… χάραγμα με τις νέες ταυτότητες»

Τσακαλώτος: «Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στην Αριστερά»

Αινήσιο Δέλτα Έβρου: Ο σύλλογος με τις αυθαίρετες καλύβες και την ακραία δράση, που λειτουργεί ως βραχίονας του Βελόπουλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Παππάς, Τσακαλώτος, Τζουμάκας,syriza, pappas, tsakalotos, tzoumakas