ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συνεδρίαση της ΠΓ την Τρίτη για τους περιφερειάρχες – Ποια ονόματα ακούγονται

Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διέτρεξε το κείμενο της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή για την οριστικοποίησή του.

Η συνεδρίαση κράτησε γύρω στις δυόμισι ώρες, επιβεβαιώνοντας μέλη του οργάνου που μιλούσαν νωρίτερα για μια συνεδρίαση επί διαδικαστικών ζητημάτων εν όψει της συνεδρίασης του 300μελούς οργάνου της ΚΕ το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη, προκειμένου

να αποφασίσει για τους περιφερειάρχες.

Ως προς το θέμα των υποψηφιοτήτων ο Διονύσης Τεμπονέρας έθεσε ζήτημα για την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, σημειώνοντας ότι αυτές κατατίθενται στο συνέδριο (εν προκειμένω το Διαρκές στα τέλη Αυγούστου).

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην στήριξη του νυν δημάρχου Νίκαιας, ενώ εκκρεμεί και το θέμα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά (ο ίδιος έδειξε το προηγούμενο διάστημα να υπαναχωρεί), καθώς εκκρεμεί μια συζήτηση μαζί του και μέχρι τότε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του παραμένει ανοιχτό.

Ακούγονται επίσης τα ονόματα των Απόστολου Τόλκα, Γιάννη Αμανατίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Γιάννη Στέφου για την Περιφέρεια Ηπείρου, της Τάνιας Ελευθεριάδου και του Μενέλαου Μαλτέζου για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας. Ακούγονται επίσης οι Θεόδωρος Γαλιατσάτος και Κώστας Παυλίδης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σε ό,τι αφορά την στρατηγική υπάρχει μία άποψη που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις αυτοδιοικητικές με υποψηφιότητες κεντρικών στελεχών (βουλευτές, κλπ) και μια άλλη άποψη που μιλά για συμμαχίες, οπότε είναι πιθανό το κόμμα να κινηθεί κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι ως προς τον «οδικό χάρτη» ή αλλιώς το χρονοδιάγραμμα η ΠΓ έχει αποφασίσει να εισηγηθεί την διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από μία.

Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση φέρεται να απουσίαζε ο Παύλος Πολάκης, για τον οποίο υπάρχει κλίμα αναμονής σχετικά με το αν θα ανακοινώσει και πότε δική του υποψηφιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Η «εμπροσθοφυλακή» της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Πρόεδρος της επιτροπής ο Γιάννης Σμυρλής

Στέργιος Καλπάκης: Το απόλυτο κυβερνητικό αλαλούμ με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Εμμένει σε κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ ο Μαργαρίτης

Keywords
Τυχαία Θέματα