ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη διαφωνία – Πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για συντονιστή Πολάκη, αλλά καταψήφισαν 16 βουλευτές

Η πρώτη καταγραφή διαφωνιών ανάμεσα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και την πτέρυγα που ηττήθηκε στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος, έγινε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το απόγευμα της Πέμπτης.

Μετά την ανοιχτή ομιλία του κ. Κασσελάκη στους βουλευτές, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας κλήθηκαν να ψηφίσουν επί της πρότασης που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προεδρείο της ΚΟ. Η πρόταση ήταν ενιαία και εγκρίθηκε με

28 υπέρ και 16 λευκά (υπήρξαν και δύο απουσίες, μεταξύ αυτών ο Συμεών Κεδίκογλου και ο Νίκος Παππάς).

Ουσιαστικά, περί το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίστηκε επιφυλακτικό απέναντι στην πρόταση σύνθεσης του νέου προεδρείου, εκφράζοντας έτσι πρωτίστως τη διαφωνία τους με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στη θέση του Συντονιστή ΕΠΕΚΕ (Επιτροπές Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου).

Αλλαγή υπήρξε και στη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ο μέχρι πρότινος κατέχων τη θέση Διονύσης Καλαματιανός αναλαμβάνει κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος. Ουσιαστικά οι δυο τους άλλαξαν θέσεις, καθώς η κυρία Τζάκρη ως τώρα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.

Ενδιαφέρον έχουν οι άλλες δύο θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων: Τη μία την διατηρεί ο Νίκος Παππάς, αλλά ορίζεται πλέον και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αντικαθιστώντας τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος ήταν εκ των στενών συνεργατών της Έφης Αχτσιόγλου. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγετική ομάδα ήθελε να παραμείνει ο κ. Ηλιόπουλος, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Πάντως ο κ. Ξανθόπουλος ήταν επίσης υποστηρικτής της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου.

Θέση Διευθυντή της ΚΟ αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας, κάτι που είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες. Αντικατέστησε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος επίσης είχε στηρίξει την κυρία Αχτσιόγλου στη μάχη διαδοχής.

Για πολακισμό με γραβάτα μιλά η ΝΔ

“Ο «πολακισμός» είναι πλέον η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά με γραβάτα” τόνισε σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Πολάκη στη θέση του συντονιστή των τομεαρχών και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα.

“Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης έχρισε υπερσυντονιστή των τομεαρχών του κόμματος τον κ. Πολάκη, εξαργυρώνοντας προφανώς τη θερμή υποστήριξή του, αλλά δείχνοντας παράλληλα πώς βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: τοξικό, διχαστικό, στηριγμένο στα πιο φθαρμένα υλικά του παρελθόντος“ ανέφερε συγκεκριμένα ο κ.Ρωμανός, και προσέθεσε:

“Αυτό προφανώς βλέπουν και πολλοί βουλευτές που τον άκουγαν σήμερα παγωμένοι και αμήχανοι να επαναλαβάνει τα ίδια ληγμένα τσιτάτα, με πιο θερμό χειροκροτητή τον Παύλο Πολάκη. Ο «πολακισμός» είναι πλέον η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά με γραβάτα”.

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Η Ουκρανία είναι εντελώς διεφθαρμένη – Δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ

Guardian για ΟΑΚΑ: Μπορεί να χρειαστεί να ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα

Το X, πρώην Twitter, αφαιρεί τους τίτλους από τους συνδέσμους ειδήσεων γιατί «δείχνει πιο όμορφο»

Keywords
Τυχαία Θέματα