ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Κασσελάκη σε Agrotica με φόντο συλλαλητήριο των αγροτών

Την έκθεση Agrotica στην Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις που δείχνουν να εντείνονται παρά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη που φαίνεται πως δεν ικανοποιούν τους αγρότες. Οι τελευταίοι κάνουν σήμερα ένα βήμα κλιμάκωσης με μεγάλο συλλαλητήριο έξω από την ΔΕΘ στο πλαίσιο της έκθεσης που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της.

Χθες, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Θεσσαλία στη Βουλή

προχώρησε σε νέες εξαγγελίες για τους αγρότες επιτιθέμενος και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε εκ νέου πως τα μέτρα που πρότεινε είναι «απολύτως κοστολογημένα».

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του, ο ίδιος ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, πρότεινε μέτρα «μελετημένα» και «κοστολογημένα» αλλά και δίκαια, μέτρα που δεν κοστίζουν πάνω από 360 εκ. ευρώ και επιτρέπουν στους αγρότες «να συνεχίσουν να προσφέρουν στην Ελλάδα». Αντιθέτως, έγραψε, «ο κύριος Μητσοτάκης, αφού έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ειρωνευτεί τα μέτρα που προτείναμε- βλέποντας το αγροτικό κίνημα να μεγαλώνει- ανακοίνωσε μια απλή παράταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όχι μόνιμη, όπως προτείναμε, αλλά για έναν χρόνο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι αγοράζει χρόνο ενώ τον κάλεσε να υιοθετήσει και τα 8 μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και «να επιστρέψει στους αγρότες αυτά που τους “κλέβει”».

Γκρίνια για τη μη επίσκεψη σε μπλόκα

Ο πρόεδρος στο πλαίσιο της επίσκεψής του σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Γεωργικών Μηχανημάτων. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση αν θα βρεθεί στο συλλαλητήριο, ή αν θα επισκεφθεί μπλόκα. Σχετική γκρίνια υπάρχει πάντως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί εκδήλωσαν δυσαρέσκεια για καθυστερημένη τοποθέτηση του κόμματος σε σχέση με τα αγροτικά αλλά και ερωτηματικά για το λόγο που ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει επισκεφτεί ακόμη κάποιο μπλόκο, τον πρόλαβε μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ειδικότερα, το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Agrotica έχει ως εξής:

11:00 Συνάντηση με Πρόεδρο και ΔΣ ΔΕΘ στο κτίριο της Διοίκησης της ΔΕΘ.

11:30 Περιοδεία συνοδεία της διοίκησης της ΔΕΘ. Περίπτερο 11 – farmB ψηφιακή γεωργία.

11:50 Περίπτερο 15 – Συνάντηση με Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων ΣΕΑΜ.

12:15 Επίσκεψη στο περίπτερο 2 [Γεωπονική σχολή ΑΠΘ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ΓΕΩΤΤΕ, ΕKETA (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας)]

13:00 Περίπτερο 2 – Συνάντηση με το ΔΣ της ΕΘΕΑΣ

13:30 Περίπτερο 9 – ΕΚΑΓΕΜ (Ένωση Κατασκευών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την Καστοριά, για την εκδήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς και κοπή βασιλόπιτας (17:00).

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης μόνος, χωρίς δίχτυ ασφαλείας – Αρχίζει η αμφισβήτηση και το blame game

ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική Ανδρουλάκη για τις Ευρωεκλογές – Πώς θα είναι η «ανανέωση από μέσα»

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στους δρόμους τα τρακτέρ παρά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη – Μήνυμα σήμερα από την Agrotica

Keywords
Τυχαία Θέματα