ΣΥΡΙΖΑ: Nίκη Κασσελάκη με 45,47% έναντι 36,21% της Αχτσιόγλου με καταμετρημένo το 90,13% των τμημάτων – «Κλείδωσε» ο 2ος γύρος

Την έκπληξη των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από τη μάχη για την αρχηγία του κόμματος.

Με τη συμμετοχή σε επίπεδα ρεκόρ, ο νεαρός πολιτικός καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις, που του δίνουν προβάδισμα έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, ακόμα και με διψήφιο ποσοστό.

Πάντα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ενσωματώνονται στο σύστημα της Κουμουνδούρου

και τα οποία προέρχονται κυρίως από τα μικρά εκλογικά τμήματα της επαρχίας, ο κ. Κασσελάκης, θα κινηθεί πάνω από το 40%, αν και το κρίσιμο μέγεθος των εκλογών βρίσκεται στα μεγάλα τμήματα των αστικών κέντρων και κυρίως του Λεκανοπεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό και ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την καταμέτρηση των τμημάτων στο 90,13%, ο Κασσελάκης προηγείται με ποσοστό 45,47% έναντι 36,21% που καταγράφει η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Νίκος Παππάς ακολουθεί με ποσοστό περίπου 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,04% και 1,21% ο Στέφανος Τζουμάκας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι «κρύβουν» οι κάλπες των αστικών κέντρων, από τις οποίες θα κριθεί εάν θα υπάρξει δεύτερος γύρος ή θα επικρατήσει από απόψε ο κ. Κασσελάκης.

Οι εκτιμήσεις επιτελών του νεαρού πολιτικού είναι ότι στα μεγάλα κέντρα υπάρχει ο όγκος των νέων μελών – καθότι στις μικρές πόλεις και χωριά αποφεύγουν οι άνθρωποι τέτοιες μετατοπίσεις – και άρα ο κ. Κασσελάκης διατηρεί την ελπίδα να νικήσει από τον πρώτο γύρο.

Ο Νίκος Παππάς με την τρίτη θέση που φαίνεται να έχει θα αποκτήσει ρυθμιστικό ρόλο σε περίπτωση επαναληπτικής αναμέτρησης, όπως ενδεχομένως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στα γραφεία του ο Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον σύντροφό του (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε πάνω από 30 εκλογικά κέντρα, τι ψήφισαν σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα – Συνεχής ροή

Τσίπρας: «Επέστρεψε» ήρεμος, ανανεωμένος, χαμογελαστός – Και με σιλουέτα… διακοπών

Keywords
Τυχαία Θέματα