Συντριβή ελικοπτέρου πάνω από νησί στη Νορβηγία- Νεκροί 11 επιβάτες (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

Το ελικόπτερο που συνετρίβη νωρίτερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας μετέφερε 13 επιβαίνοντες, ενώ έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η έρευνα των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τις αρχές.

Το ελικόπτερο επέστρεφε από την πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil στη Βόρεια Θάλασσα.

“Το ελικόπτερο έχει ολοσχερώς καταστραφεί. Τα σωστικά συνεργεία κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες ζωντανούς,” δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης και συντονισμού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο

ελικόπτερο επέβαιναν 11 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τη Statoil.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών αρχών επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες μέχρι τη στιγμή αυτή.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη Νορβηγία, NRK και TV2 παρουσιάζουν πλάνα από τη θαλάσσια περιοχή της πτώσης του ελικοπτέρου, όπου διακρίνονται συντρίμμια.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή της, στον Twitter ότι “τα νέα από την πτώση του ελικοπτέρου είναι φρικτά.”

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει αρκετά πτώματα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα που επικαλείται αξιωματούχο της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, η εταιρία Statoil έχει καθηλώσει στο έδαφος όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη.

Έντεκα επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νορβηγία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Forferdelige meldinger om helikopterstyrten ved Sotra. Jeg holdes løpende orientert om redningsarbeidet.

— Erna Solberg (@erna_solberg) April 29, 2016

#BREAKING -- A helicopter has crashed near Fjell #Norway. At least 15 passengers feared dead ~NRK pic.twitter.com/exeXkE72tV

— Yannis Koutsomitis (@YanniKouts) April 29, 2016

ελικόπτεροΝορβηγίασυντριβήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα