Συνθήκες «βρασμού» στην ΕΡΤ

Συνθήκες «βρασμού» έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εξαιτίας σειράς χειρισμών είτε της διοίκησης της ΕΡT είτε επιτελικών στελεχών της.

Σήμερα (4/4) νωρίς το πρωί διάβημα διαμαρτυρίας έκαναν στην διεύθυνση του Πρώτου προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας περίπου 40 εργαζόμενοι σε αυτό και αιτία ήταν η στάση του σταθμού απέναντι στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Θωμά Σίδερη, ο οποίος, έπειτα από ψυχολογική βία που του ασκήθηκε από την διεύθυνση του σταθμού εξωθήθηκε σε παραίτηση, αφού προηγουμένως του υποδείχθηκε, όπως καταγγέλλει, το

περιεχόμενο της επιστολής του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιώργο Γαμπρίτσο.

Την περασμένη Πέμπτη, εξάλλου, προκλήθηκε περιστατικό στον τέταρτο όροφο της ΕΡΤ, όταν εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων στην ελληνική τηλεόραση και άλλων φορέων εργαζομένων- συνολικά περίπου 20 άτομα- ζήτησαν ακρόαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, αλλά τελικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με προσωπικό εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει την εποπτεία και φύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ζήτησαν επικοινωνία με κύριο αίτημα να μην κλείσει η εταιρεία το κέντρο εκπομπής των Βραχέων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ δέχθηκε αλλά με τον όρο να συνομιλήσει με δύο άτομα μόνον, λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά του κορονοιού.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων (ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΕΙΤΑ, ΕΤΕΡ,ΕΚΑ, ΕΚΕΠΕΙ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ κλιμάκιο ΓΣΕΕ) επέμειναν η συνάντηση να γίνει σε μεγαλύτερο χώρο και με την απόσταση που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, υπήρξε άρνηση, οι τόνοι ανέβηκαν και με εντολή της διοίκησης της ΕΡΤ επενέβησαν οι σεκιουριτάδες. Προκλήθηκε αναστάτωση και προ στιγμήν ένταση, κατά τηλεοπτικούς κύκλους.

Είχε προηγηθεί απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ με την οποία η δημόσια ραδιοτηλεόραση γνωστοποίησε ότι μετά και από αίτημα του Υπουργείου Άμυνας, το κέντρο εκπομπής βραχέων της Αυλίδας θα παραμείνει ενεργό μέχρι τις 31 Μαΐου, οπότε και θα επαναξιολογηθούν οι συνθήκες για την περαιτέρω συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του.

Όμως οι ενώσεις των εργαζομένων επιμένουν ότι το κέντρο εκπομπής στα βραχέα και η μετάδοση του προγράμματος «Η φωνή της Ελλάδας» δεν πρέπει να καταργηθούν.

Σε παλαιότερη απόφασή της η ΕΡΤ είχε δηλώσει ότι η εκπομπή της στα βραχέα θα τερματιζόταν στις 31 Μαρτίου, και είχε απευθυνθεί στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας «ώστε να αποφασίσουν εάν επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας των βραχέων, καθώς και την απόκτηση της κυριότητας και της λειτουργίας των βραχέων με δική τους ευθύνη».

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και μια σειρά άλλων ζητημάτων η ΠΟΣΠΕΡΤ αναμένεται να πάρει θέση, επισήμως, της επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Άλλο πλάκα κι άλλο χιούμορ – Στο «Super mammy» το δεύτερο απουσιάζει

Φως στο Τούνελ: 27 χρόνια από την πρώτη εκπομπή – Πως ήταν τότε το στούντιο (Video)

Ενημερωτική εκπομπή στο Star

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνθήκες, ΕΡΤ,synthikes, ert