Συνεχίζεται στην Βουλή η μάχη για τις παρακολουθήσεις – «Παρών» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να ψηφίσει η ΝΔ

«Παρών» αναμένεται να ψηφίσει σήμερα η ΝΔ -σύμφωνα με πληροφορίες- στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τη χρησιμοποίηση του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Σύμφωνα με πηγές τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαφωνούν με το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ

και γι’ αυτό αναμένεται να καταψηφίσουν την πρόταση για εξεταστική.

Άλλες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι παρά τις οποίες ενστάσεις του ΚΚΕ -το οποίο επιμένει στην ενσωμάτωση και των συνακροάσεων του τηλεφωνικού του κέντρου για την περίοδο από το 2016 και μετά- η πρόταση αναμένεται να υπερψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, καθώς το ΠΑΣΟΚ θα ενσωματώσει με ένα τρόπο και το αίτημα του ΚΚΕ μέσα στο κείμενο.

Η αρχική πρόταση της ΝΔ έλεγε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η περίοδος από το 2012 και μετά, ενώ ζητούσε να κληθούν στην Επιτροπή οι πρώην Διοικητές της ΕΥΠ επί περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης και επί περιόδου Σαμαρά-Βενιζέλου, Θεόδωρος Δραβίλλας.

Η στάση αυτή του Μεγάρου Μαξίμου περιέπλεξε τα πράγματα, καθώς πολλοί -ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση, αλλά κι από την πλευρά Σαμαρά- ισχυρίστηκαν ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού μ’ αυτό τον τρόπο στοχοποιούν πέρα από την κυβέρνηση Τσίπρα και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Νίκο Δένδια ο οποίος ήταν τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στελέχη μάλιστα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που χειροκροτούσαν πριν από δυο εικοσιτετράωρα τον πρωθυπουργό στην Βουλή, εμφανίστηκαν θορυβημένα, καθώς έλεγαν ότι η όλη ιστορία όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει, αλλά αντίθετα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση.

Με δεδομένο μάλιστα ότι από την συζήτηση για τις υποκλοπές έλειπαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, το γεγονός αυτό πυροδότησε ακόμα περισσότερο το όλο κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Έτσι μετά την εσωκομματική διάσταση που πήρε η όλη ιστορία, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει λέγοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα των υποκλοπών από το 2016 και μετά δηλαδή, από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έλεγαν μάλιστα, ότι θα πρέπει να ερευνηθεί και η… «παρακολούθηση» της οικογένειας Μητσοτάκη, ερμηνεύοντας στην πραγματικότητα μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου.

Η σημερινή μέρα πάντως έρχεται ως συνέχεια της δύσκολης Παρασκευής όπου ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και να μην απαντά στο καίριο ερώτημα, για ποιόν λόγο παρακολουθείτο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο κενό φαίνεται ότι έπεσε και η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να διεμβολίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κινούνται στον προοδευτικό χώρο, με το επιχείρημα ότι πολλά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταγγείλει την παρακολούθηση τους επί κυβερνήσεως Τσίπρα. Τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και οι Νίκος Κοτζιάς, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Πανούσης διέψευσαν τις σχετικές πληροφορίες.

Παράλληλα από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν περνά απαρατήρητη και η επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη (τον οποίο επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός), όπου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με κείμενο του -που έδωσε στην δημοσιότητα την ώρα που γινόταν η συζήτηση στην Βουλή- ζήτησε από τον πρωθυπουργό να σεβαστεί την νομική του άποψη ακόμα κι αν δεν σέβεται την πολιτική.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί με τον τρόπο του, να θέσει στο τραπέζι την λύση μιας κυβέρνησης τύπου «Παπαδήμου». Δηλαδή, εάν και εφόσον χρειαστεί να υπάρξει μία κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Ήπειρος: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κτηνωδία σε βάρος του γαϊδάρου – Επιμένει πως «πρόκειται για ατύχημα» (Video)

Πύργος: Νέο περιστατικό bullying, μετά την υπόθεση του Θύμιου – Έγιναν προσαγωγές

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 15χρονος που κολυμπούσε στα Νέα Φλογητά

Keywords
Τυχαία Θέματα