Συναγερμός σε Πάτρα και Γιάννενα από τον κινεζικό πύραυλο – Τέθηκαν σε επιφυλακή κέντρα επιχειρήσεων

Σε συναγερμό για την ανεξέλεγκτη πτώση του κινεζικού πυραύλου την περασμένη εβδομάδα, τέθηκαν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πελοπόννησος στη ζώνη κινδύνου συντριβής του πυραύλου βάρους 23 τόνων και ύψους δεκαώροφου κτιρίου, ήταν οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου και της βόρειας

Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το έγγραφο – ντοκουμέντο, ζητείται να τεθούν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία που ανήκουν στη δικαιοδοσία της 6ης ΥΠΕ μεταξύ των οποίων των Πατρών και των Ιωαννίνων και το ΕΚΑΒ.

Με την επισήμανση «άμεσο», το έγγραφο του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 4/11/2002 με εντολή του γ. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, απεστάλη την Παρασκευή προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ των οποίων και η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Λόγω της μικρής πιθανότητας πτώσης τμημάτων διαστημικού πυραύλου, σας γνωρίζουμε ότι κινεζικός διαστημικός πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες και θραύσματά του ενδέχεται να καταπέσουν στις περιοχές της Β. Πελοποννήσου, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, τα Κέντρα των επιχειρήσεων των φορέων θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν το ΕΣΚΕΔΙΚ προκειμένου να λάβουν περαιτέρω οδηγίες» ανέφερε το περιεχόμενο, που συνοδευόταν από χάρτη πρόβλεψης πτώσης τμημάτων του κινεζικού πυραύλου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Με πάνω από 61.000 κρούσματα το ποδαρικό του Νοεμβρίου – 134 νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Σοκ από νέα γυναικοκτονία στη Μεσσηνία: 81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προφυλακίστηκαν ο 39χρονος και ο 35χρονος

Keywords
Τυχαία Θέματα