Συμφωνία συνεργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ - Rossiya Segodnya

MEDIA

Υπογράφηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας η συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον μεγαλύτερο ειδησεογραφικό οργανισμό της χώρας Rossiya Segodnya. Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, η συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο και τον γενικό διευθυντή του Ρωσία Σεγκόντνια,Ντμίτρι

Κισελιόφ. Tο Rossiya Segodnya περιλαμβάνει το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, το πρακτορείο RIA Novosti, και τον διεθνή ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Russia.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανταλλαγή άρθρων γνώμης Ελλήνων και Ρώσων δημοσιογράφων, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Ρωσία Σεγκόντνια, προς τα ΜΜΕ των δύο χωρών, καθώς και οπτικοακουστικού υλικού. Εκφράστηκε μάλιστα ενδιαφέρον για την αποστολή ελληνικών ειδήσεων στη ρωσική γλώσσα για χρήση από τα ΜΜΕ του ομίλου Ρωσία Σεγκόντνια.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών σημείωσε ο κ. Μ. Ψύλος, ο οποίος εξέφρασε τη θέληση του ΑΠΕ-ΜΠΕ να συμβάλει στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών "μέσω μιας ειλικρινούς ανταλλαγής ενημέρωσης".

Θέλουμε τη συνεργασία, θέλουμε να φτάνουν οι ρωσικές ειδήσεις στην Ελλάδα "χωρίς παραμορφωτικούς φακούς" δήλωσε από την πλευρά του, ο κ. Ντ. Κισελιόφ.

"Ξεκινάμε από την Αγ. Πετρούπολη την αναγέννηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω της συνεργασίας του με διεθνή πρακτορεία και ομίλους ενημέρωσης με στόχο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ να καταστεί το μεγαλύτερο πρακτορείο στη Νοτιανατολική Ευρώπη" τόνισε σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της συμφωνίας οΓενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο είναι προσκεκλημένος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προβλέπει την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον ειδησεογραφικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Rossiya Segodnya θα υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα που θα καλύπτουν την ειδησεογραφία στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό τομέα. Η συμφωνία μεταξύ των δύο ειδησεογραφικών οργανισμών προβλέπει επίσης την δημιουργία υπηρεσίας που θα εστιάζεται στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

ΑΠΕ ΜΠΕRossiya SegodnyaσυνεργασίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα