Συγέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαϊκό και μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το σύλλογο Οροθετικών

ΥΓΕΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, πραγματοποιησαν τα μέλη του συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» απαιτώντας την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία. Μόλις ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση ανέφεραν πως θα προχωρήσουν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις ελλείψεις φαρμάκων, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση.

Στόχος είναι να σταματήσει η «κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων

που ζουν με HIV/AIDS», όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γιώργος Τσιακαλάκης, υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης του Συλλόγου.

«Σήμερα προχωρήσαμε σε αυτή την πυροσβεστική πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της κατάστασης, η οποία φαίνεται να δρομολογείται», υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι «η πηγή του προβλήματος είναι ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα αγοράζονται από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων».

Ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του.

«Δεσμευόμαστε πως θα κλιμακώσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τις κινητοποιήσεις μας, όσο συνάνθρωποί μας μένουν χωρίς φάρμακα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και όσο το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά το κάλεσμα της κινητοποίησης.

Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»HIV/AIDSέλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκωνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα