Σβίγκου: «Να συγκρουστούμε για το μέλλον με πολιτικούς όρους»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το επόμενο διάστημα θα συγκρουστούν δύο πολιτικά σχέδια για το μέλλον και θα γίνουν πιο διακριτές οι πολιτικές γραμμές. Όταν η Ν.Δ. έκανε αντιπολίτευση στη διαπραγμάτευση, μπορούσε πολύ εύκολα να πατά στην καταστροφολογία και στα τσιτάτα του στιλ "άλλα λέγατε και άλλα κάνατε". Τώρα, όμως, όταν θα γίνει η συζήτηση, π.χ., για τη δίκαιη ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας, το κοινωνικό κράτος κ.λπ., εκεί θα πρέπει να έχει σαφείς πολιτικές προτάσεις», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Εποχή» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ράνια Σβίγκου.

«Παρά το σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο που μας έχει επιβληθεί, έχουμε ξεκαθαρίσει τις επιλογές μας, που είναι η στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη ούτε καταπολέμηση της ανεργίας. Στη δική μας αντίληψη, οι θετικοί δείκτες και τα νούμερα αν δεν αποτυπωθούν στην καθημερινότητα και στις ζωές των ανθρώπων, δεν έχουν αξία» τονίζει.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη έξοδο στις αγορές, η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζει πως «πρέπει να τη δούμε ως ένα μέσο για να σταθεί η χώρα στα πόδια της για να δημιουργηθούν περιθώρια οικονομικής αυτονομίας, τα οποία μπορούμε να τα εκμεταλλευθούμε για δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των ασθενέστερων». «Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα, δηλαδή χωρίς πανηγυρισμούς και βερμπαλισμούς, αλλά ως αυτό που είναι, ένα βήμα προς τον τελικό στόχο, που είναι η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία», τονίζει χαρακτηρίζοντας ψεύτικη την έξοδο επί κυβέρνησης Σαμαρά. Τώρα, προσθέτει, υπάρχει στη συμφωνία λύση για το χρέος, ώστε να εφαρμοστούν μετά το 2018 τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, επισημαίνοντας εξάλλου πως όλα τα οικονομικά μεγέθη είναι αισθητά βελτιωμένα σε σχέση με την περίοδο Σαμαρά.

Στη συνέντευξή της, η κ. Σβίγκου ασκεί έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κατηγορεί ότι επενδύει στην καταστροφολογία, υποτιμώντας τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και διαστρεβλώνοντας τις βελτιώσεις που υπάρχουν στην καθημερινότητα των πολιτών και στους οικονομικούς δείκτες. «Ακόμα και τώρα που ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση, αντί να μιλήσουν για το μέλλον της χώρας και να κάνουν αντιπολίτευση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, επιλέγουν τη σύγκρουση, στηριζόμενοι όμως στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Ισοπεδώνουν τα πάντα ακριβώς γιατί δεν μπορούν να κρύψουν τι σημαίνει η δική τους νεοφιλελεύθερη πρόταση για την κοινωνία» σημειώνει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως αυτό που την ενοχλεί περισσότερο, «είναι η προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας από τον κ. Βαρουφάκη και τη ΝΔ», και υπογραμμίζει: «Το 2015, συνέβησαν πολιτικά γεγονότα που συγκλόνισαν όλη την Ευρώπη, μετά τους ωμούς εκβιασμούς και το πραξικόπημα που διάφοροι κύκλοι της Ε.Ε. θέλησαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα. Το να ερχόμαστε δύο χρόνια μετά και να αναλύουμε τα γεγονότα με όρους κουτσομπολιού και σκανδαλοθηρίας, πρώτα από όλα αδικεί αυτήν την ιστορική περίοδο και τους αγώνες του ελληνικού λαού».

ΣβίγκουΒαρουφάκηςΚυβέρνησηοικονομίαανάπτυξηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα