Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

ΕΛΛAΔΑ

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν μέχρι και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στη χθεσινή γενική τους συνέλευση, σε ένδειξη καλής θέλησης και ύστερα απο τη σαφή δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι μέχρι την Τρίτη θα σταλούν στον οργανισμό 3.9 εκατ. ευρώ της δόσης Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση. Στο πλαίσιο αυτό, τα λεωφορεία

του ΟΑΣΘ βγήκαν κανονικά στους δρόμους της πόλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης επισήμανε "πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και δεν θα χρειαστεί να βγούμε και πάλι στους δρόμους. Για εμάς οι κινητοποιήσεις είναι η έσχατη λύση". Πάντως, εάν δεν δουν τα δεδουλευμένα δύο μηνών στους λογαριασμούς τους οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Στις 12/12 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, με το ποσό να υπερβαίνει ελαφρά τα 9 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρέοδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Διοιητήριο υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των εγκαινίων του πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη μας είπε: "φάνηκε ότι ο κ. Τσίπρας, ήταν μεν ενήμερος για τις κινητοποιήσεις, αλλά δεν ήξερε ακριβώς τους λόγους. Τον ενημερώσαμε και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Τρίτη θα μπει στο ταμείο του ΟΑΣΘ η αντισταθμιστική Δεκεμβρίου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι και με νομοθετική ρύθμιση δύναται άμεσα να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα με τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου στον οργανισμό, για τη διαφορά του ΦΠΑ, ύψους 12 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μας είπε ότι θα διευθετηθεί άμεσα και το ζήτημα με τις οφειλές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ του υπουργείου Παιδείας προς τον οργανισμό".

Πάντως, ο κ. Τσερμενίδης μας επισήμανε ότι πέραν της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, κρίσιμο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΟΑΣΘ μετά από τον Ιανουάριο. "Είναι ανάγκη να γίνει επιτέλους ένας γόνιμος διάλογος για τον μέλλον και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού", είπε χαρακτηριστικά.

ΟΑΣΘεπίσχεση εργασίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα