Στους 1.000 οι νεκροί στην Αϊτή από τον τυφώνα Μάθιου- Ανησυχία για επιδημία χολέρας (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Αϊτή από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου έχει ξεπεράσει τους 1.000 αναφέρει σε δημοσίευμά του το Al Jazeera και όπως τονίζει η χώρα αντιμετωπίζει νέα σοβαρά προβλήματα από το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας, με αποτέλεσμα οι αρχές να καίνε πτώματα σε μαζικούς τάφους.

Ο ισχυρός τυφώνας, ο ισχυρότερος που έπληξε την Καραϊβική την τελευταία δεκαετία, σκότωσε

εκατοντάδες ανθρώπους στην Αϊτή και τώρα οι αρχές της χώρας είναι αντιμέτωπες με επιδημία χολέρας εξαιτίας της έλλειψης υποδομών υγιεινής.

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας Port-au-Prince είναι απελπιστική, παντού υπάρχουν κατεστραμμένα κτήρια, λάσπη από τα υπερχειλισμένα ποτάμια και πεσμένα δέντρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τις αρχές της χώρας, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό τυφώνα.

Οι αρχές έχουν αρχίσει να θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους καθώς τα πτώματα έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ξέσπασμα χολέρας.

«Μοιάζει σα να έχει πέσει ατομική βόμβα» είπε ο Paul Edouarzin, εργαζόμενος στον ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι με όρους καταστροφής της αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος το 2016 είναι χειρότερο από το σεισμό του 2010, από τον οποίο η χώρα ακόμα παλεύει να ορθοποδήσει.

Ο τυφώνας κατάστρεψε το 80% της αγροτικής παραγωγής της χώρας και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας καθώς το μόνο που τους έχει απομείνει είναι τα ρούχα που φορούσαν.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

Αϊτήτυφώνας ΜάθιουΕπιδημία ΧολέραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα