Στουρνάρας: Επωφελής ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με την Siemens

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιάννης Στουρνάρας υπερασπίστηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια συμφωνία ωφέλιμη για τη χώρα. «Το ανώτατο δικαστήριο όχι μόνο δικαίωσε τις ενέργειές μου αλλά έκρινε ότι δεν είχα καμία άλλη νόμιμη επιλογή από το να υπογράψω. Επιβεβαιώθηκε από τη Δικαιοσύνη η νομιμότητα των ενεργειών μου. Όφειλα να υπογράψω το κείμενο που

ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων», υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης κράτησε αποστάσεις από το πόρισμα της εξεταστικής της Βουλής για ζημία ύψους δύο δισ. ευρώ από τη Siemens. «Αν ήταν έτσι η Siemens θα έπρεπε να είχε επενδύσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και αυτό δεν έχει προκύψει από πουθενά», σημείωσε.

Ο Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι με τους όρους της σύμβασης του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν διαγραφεί οφειλές δημοσίων επιχειρήσεων προς τη Siemens, παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα 90 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη φορέων του ελληνικού δημοσίου ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ακόμα ότι απομένει μια επένδυση που αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ λέγοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει κάποια στιγμή και να πει στη Siemens τι θέλει. Εγώ είχα προκρίνει την κατασκευή εργοστασίου βιομηχανικού λογισμικού».

ΣτουρνάραςΒουλήSiemensSiemens ΣτουρνάραςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα