Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οι Τούρκοι στρατιωτικοί - «Δεν ξέραμε ότι γίνεται πραξικόπημα», υποστηρίζουν (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν περίπου στις 09:30 το πρωί οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που προσγειώθηκαν με το Black Hawk το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της πόλης.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο, όπως έγινε γνωστό από τη δικηγόρο τους (σύμφωνα με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ) υποστηρίζουν πως δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία και πως δέχτηκαν εντολές από

ανώτερούς τους για να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Όταν δέχθηκαν πυρά από την αστυνομία φοβήθηκαν για τη ζωή τους και επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο.

Η συνήγορός τους, κ. Μαρινάκη, ανέφερε ότι μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φοβούνται πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και για το λόγο αυτό ζήτησαν μάλιστα να μεταφερθούν ακόμη και σε χώρες της Νοτίου Αμερικής για να μπορέσουν να ζήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα.
Το κατηγορητήριο που βαρύνει τους οκτώ στρατιωτικούς αφορά σε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Περίπου τρεις εβδομάδες για το αίτημα ασύλου

Το επίσημο αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου θα υποβάλουν οι οκτώ συλληφθέντες στην Υπηρεσία Ασύλου, στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων για τη χορήγηση ή απόρριψη του.

Η ίδια υπηρεσία θα αποφασίσει και για το εάν θα συνεχιστεί η κράτηση των συλληφθέντων ή θα αφεθούν ελεύθεροι. Στην πρώτη περίπτωση, εφόσον δηλαδή κριθούν προφυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

πραξικόπημαΤούρκοιΑλεξανδρούποληδικαστήριαΣτρατιωτικοίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα