Στο Παρίσι για τη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ο Τσίπρας (Photos)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι, για τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος ηγέτης από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συμμετέχει στη συνάντηση ως παρατηρητής.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο κάστρο ντε λα Σελ Σεν-Κλου (Chateau de la Celle Saint–Cloud), 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

Στη συνάντηση, στην οποία μετάσχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ, δεν παραβρέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω των τραγικών συνεπειών του σεισμού στη χώρα του.

Οι προτάσεις του Τσίπρα

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε τέσσερις άξονες προτάσεων:

- Nα υπάρξει αύξηση του πακέτου Γιούνκερ.

- Nα δοθεί προτεραιότητα μεταφοράς πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

- Nα μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία.

- Πρότεινε τη σύσταση ενός κοινού φόρουμ διαλόγου σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ολάντ: Μια σκέψη για την Ιταλία

«Θα ήθελα πρωτ' απ' όλα, θα ήθελα να εκφράσω μια σκέψη για την Ιταλία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καλοσωρίζοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες, πριν από το γεύμα εργασίας, στο κάστρο Σελ-Σεν Κλου.

Αναφερόμενος στην πολύνεκρη σεισμική δόνηση, ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε : «Πρόκειται για μια τρομερή καταστροφή και όπως όλοι εσείς, έχουμε προτείνει τη συνδρομή μας, αλλά η Ιταλία αντιμετωπίζει την κατάσταση».

«Είμαστε στο πλευρό της Ιταλίας προσφέροντας την ηθική μας υποστήριξη, την απαραίτητη αλληλεγγύη και όλη μας τη συμπάθεια στον Ματέο Ρέτσι» κατέληξε ο Φ. Ολάντ.

Το γεύμα εργασίας των ηγετών

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ

ΤσίπραςΟλάντΕυρωπαίοι ΣοσιαλδημοκράτεςσυνάντησηΠαρίσιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα