Στο χέρι της ΕΟΚ η τιμωρία των παικτών του Ολυμπιακού!

ΑΘΛΗΤΙΚA

Η Ομοσπονδία είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το αν θα κληθούν και κατ' επέκταση θα τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι» μετά και την... επίσημη άρνησή τους να πάρουν μέρος στα «παράθυρα» της FIBA.

Γίνεται να έχουν δίκιο δύο πλευρές, αλλά να μην μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να επέλθει η ισορροπία; Εάν και εφόσον μιλάμε για τα «παράθυρα» της FIBA και την απόφαση των παικτών του Ολυμπιακού

να μην πάρουν μέρος στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, γίνεται και... παραγίνεται!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο αθλητικός νόμος προβλέπει τιμωρία μίας αγωνιστικής για κάθε ματς που ο αθλητής δεν θα δώσει το «παρών» με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Όπερ και σημαίνει οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» θα τιμωρηθούν με δύο αγωνιστικές από το εγχώριο πρωτάθλημα (σ.σ. δηλαδή θα απουσιάσουν από τα ματς με Κόροιβο εντός και ΑΕΚ εκτός) αλλά αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που θα λάβουν την τελική κλήση του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το περιβάλλον της ΕΟΚ, οι παίκτες αναμένεται να κληθούν κανονικά! Είναι δεδομένο ότι η Ομοσπονδία θέλει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και γι' αυτόν τον λόγο η «ντιρεκτίβα» που θα δοθεί στον ομοσπονδιακό προπονητή είναι να καλέσει κανονικά όλους τους παίκτες.

Εδώ ωστόσο προκύπτει ένα ερώτημα και αφορά στο πρόβλημα που θα προκύψει στις σχέσεις της ΕΟΚ με τους παίκτες, οι οποίοι -ουσιαστικά- δεν φταίνε σε τίποτα. Δηλαδή, εάν ήταν στο χέρι τους και εφόσον μπορούσαν όλοι τους θα έδιναν κανονικά το «παρών». Επομένως στην περίπτωση που τιμωρηθούν το μεγάλο ερωτηματικό θα είναι τι θα συμβεί όταν θα ξανακληθούν για τους αγώνες του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου, οπότε και δεν θα έχουν υποχρεώσεις με την EuroLeague.

Πόσοι παίκτες θα δεχθούν να φορέσουν το εθνόσημο και να ενισχύσουν μία Εθνική ομάδα που τους έχει πληγώσει; Έστω και αν η όποια τιμωρία θα έχουν δεχθεί δεν θα τους έχει επιβληθεί από πρόθεση της Ομοσπονδίας. Απλούστατα επιθυμεί την καλύτερη δυνατή 12άδα!

Με ενδιαφέρον αναμένεται άμεσα και η αντίστοιχη θέση των παικτών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους. Αν και είναι δεδομένο ότι θα αρνηθούν αφού έχουν αγώνα με τη Ρεάλ για την EuroLeague ανήμερα του αγώνα της Εθνικής, ενώ την προηγούμενη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρμάνι!

Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει και ένα άλλο σενάριο ότι η ΕΟΚ περιμένει κεντρική οδηγία από την FIBA και ανάλογα με το πώς θα πράξουν οι υπόλοιπες ομοσπονδίες θα κινηθεί αναλόγως.

Πηγή: Sport-fm

ΟλυμπιακόςδιεθνείςτιμωρίαΕΟΚHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα