Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Όλες οι εξελίξεις μετά το «Όχι» (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10.00 Σε εξέλιξη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Λίγο μετά τις 10 μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Από τη Νέα Δημοκρατία

παρών είναι ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Στο συμβούλιο δεν συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε ανακοίνωση του ανέφερε πως αρνείται την πρόσκληση "για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς" και επισημαίνει επίσης ότι: "Η δεδομένη ήδη πρόταση της κυβερνήσεως, η οποία εις το παρελθόν κατετέθη, είναι σαφές ότι ευρίσκεται μακράν των θέσεών μας και αποτελεί ένα νέο μνημόνιο".

09.00 Πληροφορίες αναφέρουν πως την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει και ο επικεφαλής του ΣΟΕ και της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης.

08.30 Παραίτηση υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη: "Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος. Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών" ανέφερε στο κείμενο της παραίτησης του.

συμβούλιο πολιτικών αρχηγώνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα