Στη μάχη για τις ραδιοφωνικές άδειες

Στη μάχη για τις ραδιοφωνικές άδειες «πέφτουν» η κυβέρνηση και τρεις μεγάλοι ραδιοφωνικοί όμιλοι της Αττικής.

Πρόκειται για τους ομίλους υπό τον Γ. Αλαφούζο (ΣΚΑΪ 100,3 και ΣπορFM), την Αλ. Δασκαλοπούλου- Frontstage (En Lefko, Legent, Hit, Red, Μελωδία, Kids Radio 88,6) και τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και Φιλιππόπουλου / Αττικές Εκδόσεις (Δρόμος, Δίεση, Alpha

Radio και Λάμψη, Athens DeeJay, Rock FM).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται προτάσεις για σταθμούς «ειδικού περιεχομένου» ή «μη κερδοσκοπικούς», που θα λειτουργούν με «άδειες ειδικού σκοπού».

Επίσης, έχει τεθεί στο «τραπέζι» η πρόταση για «πάροχο δικτύου» και για τα ραδιόφωνα, όπως είναι η Digea για τα κανάλια της τηλεόρασης.

Επιπλέον, ακούγεται ότι τμήματα των ΑΕΙ, η Εκκλησία, οι δήμοι, ιδρύματα, εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα μπορούσαν να έχουν τη δική τους εκπομπή στην περιοχή των μεσαίων κυμάτων και όχι στα FM.

Επίσης, γίνονται σκέψεις για μια θέση στα μεσαία για τους σταθμούς των πολιτικών κομμάτων.

Μάλιστα, έχει συσταθεί «ομάδα εργασίας για τη Ραδιοφωνία», η οποία πραγματοποιεί ηλεκτρονικές συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θ. Λιβάνιου και της γ.γ. Ενημέρωσης – Επικοινωνίας που έχει τον συντονισμό, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) και πανελλαδικά (ΠΕΙΡΑΣ), των τεχνικών ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ), της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συνεδριάσεις και έχουν συζητηθεί κυρίως τεχνικά θέματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθη απόφαση να δημιουργηθούν δύο υποεπιτροπές. Η μία αναμένεται να συζητήσει τεχνικά θέματα του ραδιοφώνου και η δεύτερη θέματα που αφορούν την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών.

Διαβάστε επίσης:

Η ανύπαρκτη ψηφιακή τηλεόραση

Η έκπληξη της Ανθής στον Ιορδάνη για τα γενέθλια του… ΠΑΣΟΚ (Video)

Η Ντόρα Κουτροκόη επιστρέφει επίσημα στον ΑΝΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα