Σπιτικά φιλετάκια ψαριού στο airfryer, πιο υγιεινά από τα αγοραστά

Ετοιμάστε πεντανόστιμα και τραγανά μπαστουνάκια (φιλετάκια ψαριού), στη φριτέζα αέρος, πιο υγιεινά από τα αγοραστά, που θα λατρέψουν και τα παιδιά σας.

Συνοδέψτε τα με σαλάτα εποχής και σπιτική σάλτσα ταρτάρ και σε 25 λεπτά έχετε ένα απλό και γρήγορο γεύμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά για τη Συνταγή

450 γραμμάρια φιλέτο ψαριού, φρέσκο ή κατεψυγμένο, χωρίς δέρμα (πέρκα, μπακαλιάρος, οποιοδήποτε λευκό ψάρι), κομμένο σε μπαστουνάκια

και καλά στεγνωμένο

½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

Αλατοπίπερο κατά βούληση (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ πιπέρι)

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Λίγο λάδι σε σπρέι

Εκτέλεση

1.Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι, αποψύξτε το εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε. Σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλατίστε το και αφήστε το για τουλάχιστον 20-30 λεπτά (έως 1 ώρα). Αυτό θα βοηθήσει στην εξαγωγή της υγρασίας από το ψάρι και θα κάνει τη σάρκα του πιο σφιχτή.

2. Βάλτε σε διάφορα μπολάκια ή πιατάκια ξεχωριστά, το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και τη φρυγανιά. Αλατοπιπερώστε το αλεύρι και κάντε και το ίδιο με τη φρυγανιά, αν επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά και καρυκεύματα όπως σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού, πάπρικα κτλ.

3. Πάρτε τα φιλετάκια ψαριού, σκουπίστε τα ξανά, βουτήξτε τα πρώτα στο αλεύρι, τινάξτε ελαφρά και έπειτα περάστε τα στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.

4. Προθερμάνετε την φριτέζα αέρος στους 200ο C, στην λειτουργία για ψάρι και αφήστε την να ζεσταθεί για 3 λεπτά.

5. Ψεκάστε τον κάδο του airfryer με λίγο λάδι σε σπρέι, τοποθετήστε τα φιλετάκια ψαριού σε μονή σειρά (να μην υπερκαλύπτονται), ψεκάστε τα κι αυτά ελαφρά με το σπρέι και ψήστε τα για 10 λεπτά.

6. Ανοίξτε τον κάδο του μηχανήματος γυρίστε τα ψαροφιλετάκια από την άλλη μεριά και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.

7. Ραντίστε τα με λεμόνι, σερβίρετε με φέτες λεμονιού και συνοδέψτε με σαλάτα εποχής και σάλτσα ταρτάρ ή μαγιονέζα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού με πασπαλισμένη ζάχαρη (νηστίσιμα)

Σαλάτα με παντζάρια, φέτα και βινεγκρέτ φράουλας (+ 4 tips για τις σαλάτες)

Ρολάκια κανέλας με πολύχρωμα κουφετάκια, για τα παιδικά πάρτυ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπιτικά,spitika