Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις τείνει να λάβει το ν/σ για την ταυτότητα φύλλου

Πολιτική

Σε σοβαρό «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση εξελίσσεται η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου, καθώς η ρύθμιση για το όριο ηλικίας από τα 15 έτη συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές διαφωνείς και αντιδράσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ στους πέντε ανέρχονται οι βουλευτές που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για την επίμαχη ρύθμιση. Πρόκειται για τους Γεωργία Γεννιά, Μάρκο

Μπόλαρη, Δημήτρη Γάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίνα Κασιμάτη.

Οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ μπορεί να ψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, ωστόσο, προσανατολίζονται να καταψηφίσουν την ρύθμιση. Εξαίρεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποτελεί ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Και αν στη ΝΔ αποφάσισαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, καταθέτοντας παράλληλα το δική τους θέση για την ταυτότητα φύλου, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τα πράγματα είναι μπερδεμένα καθώς ήδη δυο βουλευτές (και μάλιστα γιατροί) του κόμματος, οι Λεωνίδας Γρηγοράκος και Δημήτρης Κρεμαστινός ζητούν αλλαγή του άρθρου προκειμένου να το στηρίξουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως την Τρίτη το πρωί συνεδριάζει το συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις του κομμάτος επί του ζητήματος.

Πάντως ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή από την αρχή και με σαφήνεια έχουν ταχθεί στο στρατόπεδο του «όχι» ενώ το Ποτάμι ευθύς εξαρχής τάχθηκε με το «ναι».

Η συζήτηση την πρώτη μέρα χαρακτηρίστηκε από ένταση αλλά και από πολλά καρφιά προς την Εκκλησία, ειδικά από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον βουλευτή Νίκο Φίλη.

Η ψηφοφορία αναμένεται στις πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι.

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Ο Φιλελευθερισμός δεν είναι αλά καρτ

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ και τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη)κατηγορώντας τους για υποκρισία στο βαθμό που αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι αλλά όταν πρόκειται για τον πολιτικό φιλελευθερισμό υποχωρούν υπό το βάρος του πολιτικού κόστους και της ακροδεξιάς ατζέντας, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο Αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνης Γεωργιάδης επιβάλει σε όλη την παράταξη.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα της πρωθυπουργικής ομιλίας ήταν άδεια σχεδόν τα μισά έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εικόνα σπάνια για τέτοιες περιστάσεις.

ΒουλήνομοσχέδιοψηφοφορίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα