Σούλτς σε Βούτση: Έχετε δίκιο σε όλα - Αρρωστημένοι εγκέφαλοι σας ζητούν ανόητα πράγματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την δικαίωση της ελληνικής πλευράς στα ζητήματα των πλειστηριασμών και του ασφαλιστικού αναγνώρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αμέσως μετά το γεύμα που είχε με τον Μάρτιν Σούλτς, στην έναρξη συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής ο Νίκος Βούτσης είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, έρχομαι

από το γεύμα με τον Σούλτς. Αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό. Μας είπε ότι είναι κάποιοι αρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα».

Λίγο αργότερα πάντως ο Νίκος Βούτσης και ενώ το θέμα έπαιρνε ολοένα και μεγαλύτερη έκταση πήρε τον λόγο στην επιτροπή, δηλώνοντας ότι ήταν μία ελεύθερη απόδοση όσων είπε ο Μάρτιν Σούλτς και όχι μια ακριβής μεταφορά των λεγομένων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αλίμονο αν δεν μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η επισήμανση από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής είναι ότι όσα ακούστηκαν στην επιτροπή ΔΕΚΟ σε καμία περίπτωση δεν είναι επίσημες δηλώσεις αλλά αποτελούν ελεύθερο σχολιασμό. Ως «ατύχημα» χαρακτήρισαν, οι ίδιες πηγές, το γεγονός ότι ήταν ανοιχτό πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το εσωτερικό κύκλωμα από το κανάλι της Βουλής που κατέγραψε τα λεχθέντα. Οι ίδιες πηγές μάλιστα μίλησαν για μια «χαλαρή» αλλά ευθεία διατύπωση της θετικής γνώμης που αποκόμισε η ελληνική πλευρά κατά την διάρκεια του γεύματος του Νίκου Βούτση με τον Μάρτιν Σούλτς.

ΒούτσηςΣουλτςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα