Σουλτς: Πρέπει να υπάρξει απόφαση σήμερα - Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την εκτίμηση ότι το Grexit ακόμα και χρονικά περιορισμένο δεν αποτελεί επιλογή εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε πως η παρουσία του στην σημερινή κρίσιμη Σύνοδο καταδεικνύει την δυσκολία και την κρισιμότητα της κατάστασης.

Επίσης, τόνισε ότι το βασικό ερώτημα που είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι «θα προχωρήσουμε με την Ευρωζώνη ή θα διαλυθεί κάτι».

Ζήτησε σήμερα

να υπάρξει απόφαση «μία εποικοδομητική απόφαση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Πάντως, αναγνώρισε ότι «υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν Grexit και δεν το θεωρούν επικίνδυνο. Η πλειοψηφία πιστεύουν ότι το Grexit δεν είναι επιλογή, ούτε το χρονικά περιορισμένο Grexit».

«Η απόφαση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει βασική χρηματοδότηση. Η άλλη απόφαση θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα» τόνισε.

Σημείωσε ότι «η αναβολή δεν οδηγεί στο στόχο μας. Σήμερα θα πρέπει οι αρχηγοί επί τη βάση της προθυμίας για συμβιβασμό να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα».

«Πρόκειται για μία Ε.Ε. που θα πρέπει να τη δει κανείς ως σοβαρή πολιτική ένωση που έχει τη δυνατότητα να λύνει τα εσωτερικά της προβλήματα. Πρόκειται για την τύχη του ελληνικού λαού και για τον λόγο αυτό είναι πολύ υψηλή ευθύνη για την ελληνική πλευρά και για τους υπόλοιπους» σημείωσε ο Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να ταπεινώσουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι η ιδέα περί της δημιουργίας ενός οργανισμού αξιοποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα μπορούσε να έχει στο ενεργητικό του περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αξίας περί τα 50 δισ. ευρώ, ανέφερε πως πρόκειται για μια παλαιότερη ιδέα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την οποία όπως ανέφερε η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχτεί υπό τον όρο ότι θα είχε την ευθύνη της διαχείρισης.

ΣουλτςΣύνοδος ΚορυφήςΕλλάδασυμφωνίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα