Σόρος : Στο 1/3 η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμος να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ουκρανία αν οι δυτικές χώρες βοηθήσουν την ιδιωτική τοποθέτηση, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, υποβαθμίζοντας παράλληλα την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στο 1/3, από 50:50 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Σόρος έχει απευθύνει έκκληση στη Δύση να επιταχύνει την βοήθεια προς την Ουκρανία, ξεδιπλώνοντας τα βήματα ενός χρηματοπιστωτικού πακέτου 50 δις.

ευρώ που θα ήταν η απάντηση στην εντεινόμενα επιθετική πολιτική της Ρωσίας.

Η Δύση μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία αυξάνοντας την ελκυστικότητα για τους επενδυτές, σημείωσε ο Τ. Σόρος, υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαία μια πολιτική διασφάλιση κινδύνου. Αυτό θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενδιάμεσης χρηματοδότησης στα επιτόκια της ΕΕ – πολύ κοντά στο 0, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Είμαι έτοιμος. Υπάρχουν συγκεκριμένες επενδυτικές ιδέες, για παράδειγμα σε αγροτικά έργα και έργα υποδομών. Θα επένδυα 1 δισ. δολάρια. Η επένδυση αυτή θα επέφερε κέρδη. Το ίδρυμά μου θα επωφελούνταν από αυτό… οι ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζονται ισχυρή πολιτική ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής.

ΣόροςGrexitΟυκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα