Σόιμπλε: Η Βρετανία θα συνεχίσει να πληρώνει την Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το 2030

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποίησε τη Βρετανία ότι θα παραμείνει δεσμευμένη σε φορολογικούς κανόνες που θα την εμποδίσουν να χρησιμοποιήσει φορολογικά κίνητρα για την παραμονή των επενδυτών στη χώρα και πρόσθεσε ότι υπάρχει πιθανότητα οι δεσμεύσεις στην ΕΕ να διατηρηθούν για αρκετό καιρό μετά την έξοδο, αναφέρει δημοσίευμα του Skynews.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έχει πει ότι θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 τον Μάρτιο, την τυπική διαδικασία εκκίνησης των διαπραγματεύσεων για την έξοδο με την οποία θα ξεκινήσει η διετής διαδικασία.

Εάν

όλα πάνε με βάση το πρόγραμμα, η Βρετανία επίσημα θα αποχωρήσει από την ΕΕ κάποια στιγμή το 2019.

Ο Σόιμπλε είπε ότι είναι πιθανό η Μεγάλη Βρετανία να συνεχίσει να πληρώνει χρήματα στις Βρυξέλλες και μετά από την έξοδο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στους Financial Times ότι «μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να ολοκληρώσει την έξοδο, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις που θα διαρκέσουν και μετά την έξοδο ακόμη και μέχρι το 2030. Επίσης δεν μπορούμε να προσφέρουμε γενναίες εκπτώσεις».

Ο Σόιμπλε επέμεινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειδική συμφωνία με την Βρετανία για να αποτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην Βρετανία εάν η χώρα όντως θέλει να παραμείνει στην Κοινή Αγορά.

Η ελευθερία της κίνησης είναι βασικό τμήμα της συμφωνίας για την ελεύθερη αγορά και η αλλαγή σε μία τόσο βασική συνθήκη θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά, είπε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «μενού α λα καρτ. Υπάρχει μόνο το συνολικό μενού ή τίποτα».

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

ΣόιμπλεΣόιμπλε για BrexitBrexitHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα