Σοφιανός για sugar daddies: Αυτογελοιοποιούνται για να αλλάξουν την ατζέντα – Το 30% των φοιτητριών στη Σουηδία προσφεύγουν σε πλατφόρμες εκπόρνευσης

Τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σχετικά με τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια, που όπως είπε οδηγούν φοιτήτριες να αναζητούν “sugar daddies”, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων, την ενορχήστρωση των οποίων το ΚΚΕ αποδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλησε να υπερασπιστεί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, μετά την Αλέκα Παπαρήγα.

Ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής σήμερα επέμεινε στα όσα είπε χθες, καταθέτοντας μάλιστα, στη Βουλή φωτογραφίες από σχετικές διαφημίσεις σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «εμπνευστή και ενορχηστρωτή της γελοίας επίθεσης» στο ΚΚΕ και το πρόσωπό του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι το φοιτητικό κίνημα δίνει έναν δίμηνο αγώνα απέναντι στην αντιδραστική αυτή κυβέρνηση, ενώ σχολίασε πως η κριτική της κυβέρνησης, άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων στο ΚΚΕ για σεξισμό «φτάνει στα όρια της αυτογελοιοποίησης».

«Σε μία ομιλία 45 λεπτών ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε πλατφόρμες που διαφημίζονται, οδηγούν σε εκπόρνευση και έχουν συγκεκριμένη πελατεία», είπε, ενώ υποστήριξε πως έρευνα του 2021 στη Σουηδία «έδειξε ότι περίπου 30% των φοιτητριών και το 26% των φοιτητών προσφεύγουν σε τέτοιες πλατφόρμες».

«Μιλάμε για τέτοια σήψη, για τέτοια σαπίλα. Εκεί οδηγεί ο καπιταλισμός και η εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης» υπογράμμισε, ερωτηθείς πώς συνδέεται αυτό με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Σοφιανός εξαπέλυσε επίθεση και κατά των μέσων ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «προπαγανδιστές – δημοσιογράφους», που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ακόμα αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης μαζί με τους προπαγανδιστές της να αλλάξουν την ατζέντα γιατί έχουν ηττηθεί από τον αγώνα των φοιτητών και σε αυτή την προσπάθεια συντρέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ως συμπολιτευόμενοι που θέλουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά με αλλαγή του άρθρου 16.

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά: «Πραγματική στόχευση του Μητσοτάκη είναι η σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Νέο “επεισόδιο” της ΝΔ στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών»

Βουλή: Πυρά της αντιπολίτευσης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με βαριές κατηγορίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων και καταπάτηση του Συντάγματος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοφιανός, Αυτογελοιοποιούνται, Σουηδία,sofianos, aftogeloiopoiountai, souidia