«Σκοτώστε τους στο ψαχνό»: Ένας στους δύο Ισραηλινούς υποστηρίζει την επιτόπου εκτέλεση Παλαιστινίων ύποπτων για «τρομοκρατία»

ΚΟΣΜΟΣ

Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των Ισραηλινών υποστηρίζει ότι Παλαιστίνιοι ύποπτοι για «τρομοκρατικές ενέργειες» πρέπει να «εκτελούνται επιτόπου».

Αυτό προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ», με έδρα την Ιερουσαλήμ, που διεξήχθη τον Οκτώβριο σε δείγμα 600 ενηλίκων.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι συμφωνεί με την τοποθέτηση «κάθε Παλαιστίνιος που έχει διαπράξει τρομοκρατική

επίθεση εναντίον Εβραίων πρέπει να εκτελείται επί τόπου» άγγιξε το 53%.

Οι ερωτηθέντες που απάντησαν θετικά στην εν λόγω ερώτηση υποστηρίζουν τη θέση τους ακόμα και στην περίπτωση που ο επιτιθέμενος Παλαιστίνιος έχει συλληφθεί και δεν αποτελεί πλέον απειλή.

Επιπλέον, το 80% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι θα ήθελαν να δουν τα σπίτια των οικογενειών των επιτιθέμενων να κατεδαφίζονται.

Η σκλήρυνση της στάσης της κοινής γνώμης στο Ισραήλ έρχεται μετά από μια σειρά επεισοδίων επιθέσεων με μαχαίρι από Παλαιστίνιους κατά των αρχών κατοχής, ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την υπό αποκλεισμό Λωρίδα της Γάζας, εδάφη που το Ισραήλ διατηρεί υπό κατοχή από τον «πόλεμο των 6 ημερών», το 1967.

Στην πλειοψηφία των περιστατικών οι δράστες εκτελέστηκαν επί τόπου από τις ισραηλινές αρχές.

ΠαλαιστίνιοιΙσραήλεπιθέσειςμαχαίριεκτέλεσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα