Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην ανατολική Αττική - Αναζωπύρωση της φωτιάς στο Μετόχι

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να μη φθάσει η φωτιά στον δρόμο - Οι ισχυροί άνεμοι και ο πυκνός καπνός δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστώνΕΛΛAΔΑ

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής. Το κύριο μέτωπο βρίσκεται στον οικισμό Τριάδες στην περιοχή Μετόχι, μεταξύ Καλάμου και Καπανδριτίου, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Καλάμου.

Το στοίχημα για τους πυροσβέστες είναι η φωτιά να μη φθάσει στον δρόμο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε χαράδρες, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας

οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα σπίτια, προκαλώντας μάλιστα ζημιές σε κάποιες αυλές.

Αυτή τη στιγμή παλεύουν με τις φλόγες 180 πυροσβέστες, 72 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο, 7 σκαπτικά μηχανήματα, 40 υδροφόρες, 20 εθελοντικά βυτιοφόρα, 4 ελικόπτερα, 3 καναντέρ και 100 στρατιώτες με 4 σκαπτικά του στρατού.

Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθώς οι ρίψεις εμποδίζονται από ισχυρούς ανέμους, στροβιλισμούς και τον πυκνό καπνό. Τονίζεται ότι σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό ούτε όμως και σε κολώνες της ΔΕΗ, καθώς στο σημείο όπου εκδηλώθηκε αρχικά η πυρκαγιά υπήρχαν μόνο πυλώνες μες στις στάσεις.

πυρκαγιάανατολική Αττικήπυροσβεστικές δυνάμειςισχυροί άνεμοιαναζωπύρωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα