Σκληρή κόντρα Πετρόπουλου-Κεγκέρογλου στη Βουλή για το ασφαλιστικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά την διάρκεια των επίκαιρων ερωτήσεων με πρωταγωνιστές τον υφυπουργό Εργασίας Αν. Πετρόπουλο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις με αφορμή τις περικοπές στο ασφαλιστικό.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην Ολομέλεια ο Β. Κεγκέρογλου υπαινίχθηκε ότι για τις απειλές που δέχθηκε η Επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό έχει ευθύνη η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Εργασίας

«σήκωσε το γάντι» και απαντώντας σημείωσε ότι «να προσέχετε όταν μιλάτε σε μένα. Μαζευτείτε. Κάποια στιγμή δεν έχει νόημα να μιλά κανείς μαζί σας, αλλά απαντώ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Από την πλευρά του ο Β. Κεγκέρογλου απάντησε πως «εγώ είπα ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την προστασία των μελών της Επιτροπής Σοφών. Είστε προβοκάτορας» με τον Αν. Πετρόπουλο να λέει ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενισχύει την τρομοκρατία για το ασφαλιστικό.

Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα ο υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος έκανε γνωστό ότι αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 223 εκατ. ευρώ για τα κοινωνικά επιδόματα σε 640.000 δικαιούχους και άλλα 16,3 εκατ. ευρώ για την κάρτα σίτισης. Ο υφυπουργός Εργασίας επίσης είπε πως στο μεσοπρόθεσμο της δημοσιονομικής πολιτικής 2016 -19 η κυβέρνηση θα δείξει την ευαισθησία της στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και ότι όλο το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και θα κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

ΒουλήΠετρόπουλοςΚατρούγκαλοςΑσφαλιστικόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα