Σκληρή κόντρα Μαξίμου - Κωνσταντοπούλου: «Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, είναι μια λάθος επιλογή» - «Η Βουλή δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με πρωτοφανείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς σημειώθηκε το Σάββατο μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα.

«Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή», ανέφεραν

κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση της Προέδρου της Βουλής και ανεβάζοντας έτσι τον πήχη της αντιπαράθεσης.

Πρόκειται για την απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε τοποθέτηση κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που σημείωναν ότι «από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

«Δεν τιμά κανέναν η τοποθετηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας μέσω «κύκλων», ήταν η απάντηση της κας Κωνσταντοπούλου, για να συμπληρώσει ότι «η Βουλή τοποθετείται μέσω εμού, όχι μέσω κύκλων, όχι μέσω διαρροών. Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να τοποθετούνται ευθέως».

Τον κύκλο της αντιπαράθεσης άνοιξε η Πρόεδρος της Βουλής, κατά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», Π. Λαφαζάνη.

«Οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία. Ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση «παραιτήθηκε στα μουλωχτά».

«Κατά τη χθεσινή μου επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία διαμαρτυρήθηκα για την αντιθεσμική και αντισυνταγματική απόπειρα παράκαμψης και της βουλής και επίσπευσης των διαδικασιών, διαπίστωσα ότι ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει γνώση της νέας διαμορφωθείσας κατάστασης. Δεν τιμά κανέναν ο καινοφανής τρόπος τοποθέτησης της προεδρίας της Δημοκρατίας μέσω κύκλων. Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να μιλούν ευθέως και ειλικρινώς. Θα πρέπει να υπάρξει μια απάντηση για την παραβίαση του άρθρου 37 παράγραφο 4 και του άρθρου 38 παράγραφο 1 Θα πρέπει να υπάρξει μια απάντηση και από πλευράς της κυβέρνησης γιατί είναι οχληροί οι συνειρμοί που έχουν δημιουργηθεί», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιτιθέμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρέμβαση ΛΑ.Ε. υπέρ Κωνσταντοπούλου: «Στο Μαξίμου συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία με τη λειτουργία των θεσμών»

Στο μπρα-ντε-φέρ Κωνσταντοπούλου - Μαξίμου παρεμβαίνει και η κοινοβουλευτική ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, παίρνοντας θέση υπέρ της προέδρου της Βουλής.

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στις δηλώσεις κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου- Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφεραν ότι «οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα -δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέκκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής».

Επιπλέον, συμπλήρωναν πως «όσο για τα περί «μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης», αυτό μάλλον ως… ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια διαπραγμάτευση που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα».

Ζωή ΚωνσταντοπούλουαντιπαράθεσηΚυβέρνησηεκλογέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα