«Σκεύος» να πείτε την κατσαρόλα σας, φίλτατοι

Κατά το λεξικό του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (και κατά τα ειωθότα) η λέξη «σκεύος» ορίζεται ως εξής: Γενική ονομασία για αντικείμενα οικιακής χρήσης, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για την προετοιμασία του φαγητού (μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, ταψιά κτλ.)

Ως «σκεύος ηδονής», ορίζεται μειωτικός χαρακτηρισμός για γυναίκα, ως αντικείμενο σεξουαλικής ικανοποίησης του άνδρα.

Ως ιερά σκεύη ορίζονται αυτά που χρησιμοποιούνται κατά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, όπως το Ποτήριο, το Aρτοφόριο, ο Δίσκος κτλ.

Τις τελευταίες ημέρες όμως μάθαμε από διάφορα πολιτικά στελέχη του…

ισχυρού φύλου, ότι ως «σκεύος» ορίζεται και οποιαδήποτε γυναίκα θελήσει, για τους δικούς της λόγους, να λειτουργήσει ως παρένθετη μητέρα.

Δεν είναι ακριβώς κατσαρόλα, δεν είναι ακριβώς αντικείμενο ηδονής, δεν είναι ακριβώς εκκλησιαστικός δίσκος, είναι όμως «σκεύος αναπαραγωγής».

Guess what, «σκεύος αναπαραγωγής» είναι έτσι κι αλλιώς το γυναικείο σώμα, με την έννοια ότι είναι σχεδιασμένο για να γεννήσει (και για το ανδρικό θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ότι είναι «σκεύος φύλαξης» για να επιτευχθεί η αναπαραγωγή, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Το αν επιλέξει μια γυναίκα να γεννήσει ή όχι είναι καθαρά και μόνο δική της υπόθεση.

Όπως και το αν επιλέξει να «δανείσει» το σώμα της, το δικό της σώμα, τη δική της μήτρα, τις δικές της σάλπιγγες, τις δικές της ωοθήκες, τις δικές τις ωδίνες, για να γεννήσει ένα παιδί το οποίο θα δώσει χαρά σε ένα άλλο ζευγάρι.

Αν το ζευγάρι είναι στρέιτ, είναι γκέι, είναι μπάι, είναι η δεύτερη ανάγνωση.

Η πρώτη, ουσιαστική και υπαρξιακή, είναι ότι το σώμα κάθε γυναίκας είναι δικό της.

Ούτε του νόμου που απαγορεύει ή επιτρέπει τις αμβλώσεις, ούτε του πολιτικού που νομοθετεί για την παρένθετη μητρότητα, ούτε καν του ζευγαριού που θα μεγαλώσει το παιδί.

Και όσο αυτό δε γίνεται κατανοητό, το πρόβλημα θα μετατίθεται στο πώς δυο άνδρες ή δυο γυναίκες θα μεγαλώσουν παιδί, στο τι απέγινε το μητρικό ένστικτο, στο τι θα πει η γειτονιά, η κοινωνία, τα ξαδέλφια και κάτι μακρινές θείες που έχουμε καιρό να δούμε γιατί είναι ορεινό το χωριό και δεν κατεβαίνουν στην πρωτεύουσα.

Και οι γυναίκες θα παραμένουν πρωτίστως «σκεύη ηδονής» διότι τα «σκεύη αναπαραγωγής» είναι και πιο επικίνδυνα…

Διαβάστε επίσης:

«Ασπίδα Προστασίας»

Ο στρατηγός που δεν παραιτήθηκε ποτέ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην διάθεση των αμυντικών Συστημάτων και των Επιχειρησιακών Σχεδίων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκεύος,skevos