Σκάνδαλο emails: Ανοιχτή πληγή άφησε η Ασημακοπούλου – Επιχείρηση κατευνασμού από Μαξίμου

Ο ένας δείχνει τον άλλο στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο με τα emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και το θέμα είναι σε ποιον τελικα θα κάτσει ο «μουτζούρης». Κορυφαίοι παράγοντες εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες να δείχνουν ως υπεύθυνο της διαρροής κυβερνητικό παράγοντα που έχει περάσει στο παρελθόν από το υπουργείο Εσωτερικών και διατηρεί μέχρι σήμερα ισχυρούς δεσμούς με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Την ίδια στιγμή, λένε ότι προφανώς η όλη υπόθεση δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση με την υπηρεσιακή κυβέρνηση και γι αυτό δεν κρύβουν την αγωνία τους για την πορεία της

υπόθεσης, φοβούμενοι ότι θα αποκαλυφθούν νέα στοιχεία, που εκθέτουν τη ΝΔ

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ακόμα ότι η αρμόδια υπουργός η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ζητάει την αποπομπή της – έχει αποφασίσει να μην επωμιστεί τις συνέπειες αυτής της  υπόθεσης, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. 

Η όλη ιστορία ωστόσο έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο επιχειρεί με κάθε τρόπο να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν την ομογένεια, καθώς το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Δύσκολες αποστολές στο εξωτερικό

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, στις ΗΠΑ και τον Καναδά αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός αλλά και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως προκειμένου να καθησυχάσουν τους ομογενείς ότι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου είναι αδιάβλητη παρά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, στην ομογένεια θα βρεθεί και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου και αυτός να συμβάλει στην αλλαγή του κλίματος που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ομογένεια.

Η υπουργός Εσωτερικών επέμεινε πάντως στο αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα emails έφυγαν από το υπουργείο ανάμεσα στις δύο εθνικές εκλογές του 2023, άρα δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση ευθύνη και επίσης δεν σχετίζεται η υπόθεση της διαρροής με την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές. Το αφήγημα μοιάζει πολύ βολικό για την κυβέρνηση, αλλά ελάχιστα πείθει και πάντως όχι την αντιπολίτευση, ούτε και όλους τους απόδημους ψηφοφόρους που δέχθηκαν τα μηνύματα της κυρίας Ασημακοπούλου.

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο πόρισμα της έρευνας και περιέγραψε αυτό λέγοντας πως, «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, κάποιοι εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου».

Τόνισε πως, «είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη».

Τόνισε μάλιστα ότι, «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».

Την ίδια στιγμή ωστόσο ελληνίδα που ζει στην Ολλανδία κατέθεσε μήνυση κατα του ελληνικού δημοσίου διαψεύδοντας την κυβέρνηση και την υπουργό, καθώς στην αγωγή που κατέθεσε συνδέει την όλη ιστορία με την επιστολική ψήφο.

Ξεκίνησαν οι αγωγές για αποζημιώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνίδα ζητά 20.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς όπως αναφέρει στην αγωγή της, ενώ είχε υποβάλει τα στοιχεία της για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο προκειμένου να ασκήσει το συνταγματικό της δικαίωμα στην ψηφοφορία των Εθνικών Εκλογών, την 1 Μαρτίου του 2024, «έλαβε στο προσωπικό της email που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε μη ζητηθείσα πολιτική επικοινωνία από μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο η ενάγουσα δεν είχε απολύτως καμία προηγούμενη διάδραση».

Η ενάγουσα εγείρει την αξίωσή της κατά του Ελληνικού Δημοσίου για μη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της σύμφωνα με τον GDPR.

Συγκεκριμένα επικαλείται παραβίαση των άρθρων 5, 6, 12 και κυρίως 32 παρ. 4 του #GDPR, με έμφαση στην παράλειψη του Ελληνικού Δημοσίου να διασφαλίσει ότι πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα ενεργούν μόνο κατ’ εντολή του υπεύθυνου επεξεργασίας.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς έχει την σημασία της, καθώς πέρα από το ότι διαψεύδεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους το αφήγημα της κυβέρνησης, μία τέτοια αντίδραση δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ένα κύμα αντιδράσεων από το οποίο δεν θα μπορεί να απεγκλωβιστεί το Μέγαρο Μαξίμου το επόμενο διάστημα, καθώς θα βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Στην Καισαριανή για τα Κούλουμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γεραπετρίτης: «Μη ανεκτή η παραβίαση των αξιών του ανθρωπισμού – Το αύριο είναι ήδη αργά»

Τέμπη: Ικανοποίηση δηλώνει ο Κασσελάκης για την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκάνδαλο, Ανοιχτή, Ασημακοπούλου – Επιχείρηση, Μαξίμου,skandalo, anoichti, asimakopoulou – epicheirisi, maximou