Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης-Ντόρας για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Πολιτική

Σε πολύ υψηλούς τόνους διεξάγεται η δημόσια συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ διαφώνησαν κάθετα με τη χρήση του όρου Μακεδονία.

Μιλώντας στο ρ/σ Πρώτο Θέμα FM, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο ζήτημα, σημείωσε ότι «έχουμε μία κυβέρνηση που προσέρχεται σε διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο

διαφορετικές θέσεις. Με ποιά θέση διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση; Να βγει να την πει σήμερα στον ελληνικό λαό ο κ. @d_tzanakopoulos».

Η κ. Μπακογιάννη προσέθεσε ότι «εάν πάει η κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εθνική θέση, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης εάν πάει διχασμένη στη διαπραγμάτευση γι΄αυτό το εθνικό θέμα», και σημείωσε ότι «η ΝΔ δε θα ψηφίσει οποιαδήποτε λύση φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα. Θα εξετάσει το σύνολο της διαπραγμάτευσης και το αποτέλεσμα που θα φέρει συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ στη Βουλή».

Απαντώντας στην κ. Μπακογιάννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets. Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη.

Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».ΝΔΜπακογιάννηΚυβέρνησηΤζανακόπουλοςΠΓΔΜονομασίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα