Σέιχ Σου: Aπαγόρευση κυκλοφορίας αύριο – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου από τις 10 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα, αποφάσισε για αύριο 20/8 η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η απαγόρευση, θα ισχύσει στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης

(Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Πανοράματος-Χορτιάτη, στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου), στο Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο) και στη δασική περιοχή Θέρμης, και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κάνει έκκληση στους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών, να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης και να είναι σε επαγρύπνηση.

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή για 6 περιφέρειες

Δύσκολη προβλέπεται και η αυριανή ημέρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδούνου 4) για μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)

Στις παραπάνω περιοχές παραμένει σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Τέλος, απευθύνεται και πάλι έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην εκτελούν εργασίες ή άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς να τηλεφωνούν αμέσως στο 199.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγορών.

Διαβάστε επίσης:

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν σπίτια – Στο νοσοκομείο 3 άτομα

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Καιγόμαστε περιμετρικά, η φωτιά γλείφει αυλές»

Διάσωση μεταναστών: 58 άτομα σε ακυβέρνητα σκάφη σε Λέσβο και Σάμο

Keywords
Τυχαία Θέματα