Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι

ΚΟΣΜΟΣ

Θανατική ποινή επέβαλε το δικαστήριο της Αιγύπτου στον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απαγωγής και άλλων αδικημάτων, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής απόδρασης φυλακισμένων το 2011.

Επίσης, ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μπάντι, κι ακόμη τέσσερα κορυφαία στελέχη της καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με το Reuters. Περισσότερα από 80 άνθρωποι καταδικάστηκαν

ερήμην σε θάνατο.

Ο διορισμένος από το δικαστήριο, δικηγόρος του Μόρσι, φέρεται να έχει δεσμευθεί ότι θα ασκήσει έφεση για την θανατική ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια φυλάκιση τον Μόρσι και τον Μπάντι επειδή συνεργάστηκαν παράνομα με ξένες οργανώσεις όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ για τη διοργάνωση μιας μαζικής απόδρασης και μιας βίαιης εξέγερσης ενάντια στο κράτος της Αιγύπτου.

Το δικαστήριο παρέπεμψε τις αποφάσεις στον Μεγάλο Μουφτή, στην ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου για την επιβεβαίωσή τους πριν την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο Μόρσι κατηγορούνταν ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια μέσω διαρροής κρατικών μυστικών και σημαντικών εγγράφων στο Κατάρ.

θάνατοςΔικαστήριοδίκηΜοχάμεντ ΜόρσιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα