Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ (Photos)

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η συνάντηση, στην οποία ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, διεξήχθη σε θερμό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η εκμετάλλευση και η ανάδειξη του κτήματος στο Τατόι, το οποίο ο πρωθυπουργός φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρότυπο του Dumfries House στη Σκωτία.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς

Κάρολος, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και το Τατόι, για το οποίο είχε εκδηλώσει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου και στο πλαίσιο αυτό ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο -κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του βρετανικού θρόνου- την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Λονδίνο: Μετά τις εκλογές αναμένω «έκρηξη» επενδύσεων διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας (Photos)

Τσίπρας: Ζήτησε επιτάχυνση ανακοίνωσης υποψηφίων – «Ο Μητσοτάκης “μυρίζει εκλογές” γιατί δεν μπορεί να σταθεί»

Κώστας Τζαβάρας: Δεν είμαι άρρωστος, ούτε παραιτήθηκα – Δεν ήθελα να προκαλέσω ρήγμα στην πλειοψηφία

Keywords
Τυχαία Θέματα