Σας είπε αυτά τα πέντε πράγματα; Τότε μάλλον είναι ψυχοπαθής

ΚΟΣΜΟΣ

Η ψυχοπάθεια είναι παράξενο "θηρίο": σε αντίθεση με την εικόνα που έχουμε πάρει από το Χόλιγουντ, οι ψυχοπαθείς δεν είναι τερατώδεις στην όψη και στην καθημερινή συμπεριφορά.

Αντιθέτως, συχνά δεν διαφέρουν από τους ανθρώπους γύρω τους, πράγμα που κάνει τη διάγνωση της ψυχοπάθειας πολύ δύσκολη, ακόμα και από ειδικούς.

Ωστόσο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά των ψυχοπαθών που μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία για την αποκάλυψή τους.

Μάλιστα, ένας συγγραφέας, ο Τζάκσον Μακ Κένζι ανακάλυψε και πέντε φράσεις που χρησιμοποιούν

συχνά οι ψυχοπαθείς και μπορούν να μας «χτυπήσουν συναγερμό»:

1. Υπεραναλύεις τα πάντα: η φράση αυτή αποτελεί μια πάγια τακτική των ψυχοπαθών, ούτως ώστε να θέσουν την διαίσθηση των γύρω τους σε αμφιβολία, την οποία στη συνέχεια θα εκμεταλλευτούν.

2. Σιχαίνομαι τα δράματα: παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι προκαλούν δράματα, χρησιμοποιούν αυτή τη φράση ώστε να ενσπείρουν ενοχές για τη συμπεριφορά των άλλων.

3. Με παρεξήγησες: μια άλλη τακτική των ψυχοπαθών, ώστε να προκαλέσουν αμφιβολία, είναι να κατηγορούν τους γύρω τους ότι δεν καταλαβαίνουν τι λένε, έστω κι αν αυτό που είπαν ήταν ξεκάθαρο.

4. Μας βγηκές υπερευαίσθητος: όσο κι αν οι ψυχοπαθείς προκαλούν συναισθηματικές εκρήξεις στον περίγυρό τους, πάντα θα κατηγορήσουν τους άλλους για υπέρμετρη ευαισθησία.

5. Είσαι τρελός/εκτός ελέγχου: ένας ψυχοπαθής πάντα θέλει να βγάλει τον περίγυρό του τρελό, ώστε ο ίδιος να εμφανίζεται ως η «φωνή της λογικής».

Εν κατακλείδι, ο Μακ Κένζι δίνει μια απλή συμβουλή: ακούστε το ένστικτό σας και αν ο σύντροφος/φίλος/συνεργάτης παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα, απλώς διακόψτε κάθε επαφή μαζί του.

ψυχοπαθείςφράσεις-κλειδιάδιάγνωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα