Σάλος στην Γερμανία με το Νο44 στη φανέλα της Εθνικής ποδοσφαίρου -Παραπέμπει στα SS, την απέσυρε η χορηγός εταιρεία

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η φανέλα της Εθνικής Γερμανίας στο ποδόσφαιρο με το Νο44 στην πλάτη.

Η αθλητική εταιρεία που ντύνει την Εθνική ομάδα, αναγκάστηκε να αποσύρει την εν λόγω φανέλα, καθώς η εικόνα της παραπέμπει στο ναζιστικό σύμβολο SS, κάτι που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

Οι νέες εμφανίσεις εγκαινιάστηκαν στο πρόσφατο φιλικό με την Γαλλία, με τους αριθμούς στη φανέλα να έχουν μία γραμματοσειρά που μοιραία έφερε αυτό το αποτέλεσμα στο Νο44, το οποίο χαρακτηρίστηκε «ντροπιαστικό» από τους ίδιους τους Γερμανούς.

Le design du numéro 4 va être modifié sur le maillot de l’Allemagne, et d’ailleurs le numéro 44 a été retiré par adidas !

Ça ressemblerait trop au sigle SS… pic.twitter.com/XMDWfRqRgJ

— Point de Penalty (@_PointDePenalty) April 2, 2024

Το αισθητικό αποτέλεσμα δεν άρεσε σε κανέναν και μόλις έγινε η σύγκριση με τον συγκεκριμένο αριθμό, ήρθε η κατακραυγή από τον κόσμο.

Μάλιστα, ανάγκασε την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να δηλώσει πως εν όψει Euro έστειλε τους αριθμούς 1-26 στην UEFA για επανεξέταση και «κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είδε οποιαδήποτε εγγύτητα με ναζιστικό συμβολισμό στη διαδικασία δημιουργίας του σχεδίου της φανέλας».

«Η DFB δεν έχει καμία σχέση με την UEFA. Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είδε οποιαδήποτε εγγύτητα με ναζιστικούς συμβολισμούς στη διαδικασία δημιουργίας του σχεδίου της φανέλας. Παρ’ όλα αυτά, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλια και δεν θέλουμε να δώσουμε βήμα για συζητήσεις… θα αναπτύξουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο για τον αριθμό τέσσερα και θα το συντονίσουμε με την UEFA» δήλωσε η Γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Την ίδια ώρα, ο επίσημος προμηθευτής της ομοσπονδίας, δήλωσε ότι θα αφαιρέσει τον αριθμό 44 από τις επιλογές για αγορά στους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης:

tickets.gov.gr: Με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος στα γήπεδα από 9 Απριλίου – «Θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο», είπε ο Βρούτσης

Μπαρτσελόνα: Παίχτης της ομάδας παραλίγο να έρθει στα χέρια με φίλαθλο (Video)

Basket League: «Βόμβα» από τον ΠΑΟΚ – Απέκτησε τον NBAer Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάλος, Γερμανία, Νο44, Εθνικής, -Παραπέμπει,salos, germania, no44, ethnikis, -parapebei