Σαλάτα του Καίσαρα, σπιτική και πεντανόστιμη

Κλασική και παγκοσμίου φήμης η σαλάτα αυτή περιλαμβάνει τραγανό μαρούλι iceberg, νιφάδες ή τρίμμα παρμεζάνας, σπιτικά κρουτόν, περιχύνεται με ένα πεντανόστιμο ντρέσινγκ και σερβίρεται με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο και υπέροχο κριτσανιστό μπέικον.

Η αυθεντική σαλάτα του Ιταλού σεφ

Caesar Cardini, που επινοήθηκε στο Μεξικό το 1924, δεν τρωγόταν με πιρούνι, αλλά με τα χέρια. Ο Caesar χρησιμοποιούσε ολόκληρο το μαρούλι κι έβαζε όλα τα υλικά πάνω σε κάθε φύλλο. Έτσι, ο καθένας έπαιρνε ένα φύλλο με τα χέρια του και το έτρωγε.

Υλικά για τη Συνταγή

4 φέτες ψωμί, καλύτερα χωριάτικο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, λεπτά

Αλατοπίπερο κατά βούληση

150 γραμμάρια μπέικον

1 σαλάτα romano ή iceberg

50 γραμμάρια παρμεζάνα σε νιφάδες

Για το ντρέσινγκ

2 κρόκους αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν

3 φιλετάκια αντσούγιες, ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

Χυμό από ½ λεμόνι

150ml ελαφρύ άοσμο λάδι

30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα μπολ με κόφτες ή σε ένα μούλτι, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα, τις αντσούγιες, τον χυμό λεμονιού και το πολτοποιημένο σκόρδο. Ξεκινήστε να περιχύνετε με το λάδι σε λεπτή ροή, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε, μέχρι να πήξει το ντρέσινγκ και να έχει τη σύσταση της μαγιονέζας. Τέλος, ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε, δοκιμάζοντας τις γεύσεις.

2. Κόψτε τις φέτες του ψωμιού, σε κύβους και αραδιάστε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Περιχύστε με λάδι και ψήστε τους κύβους στους 220ο C για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε τους στην άκρη να κρυώσουν.

3. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τηγανίστε τα για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο ή βούτυρο. Χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε το σκεύος και αφήστε τα φιλέτα να ψηθούν για ακόμα 4 λεπτά. Κρατήστε τα στην άκρη σε ένα πιάτο.

4. Σκουπίστε το τηγάνι και βάλτε τις φέτες μπέικον, να τηγανιστούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Στραγγίστε τις, τοποθετώντας τες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

5. Κόψτε το μαρούλι με το χέρι, σε χοντρά κομμάτια. Ρίξτε λίγο από το ντρέσινγκ, ανακατέψτε καλά να πάει παντού και σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με τις λεπτές φέτες παρμεζάνας και αραδιάστε μερικά από τα ψητά κρουτόν. Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το μαζί με το μπέικον πάνω στη σαλάτα. Συμπληρώστε με λίγο επιπλέον ντρέσινγκ, αν χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό σάντουιτς με σπιτικά μακαρόν

Αλμυρά παλμιέ με παρμεζάνα και δεντρολίβανο

Αμερικάνικα πανκέικς με γεύση και υφή μπράουνις και απλό σιρόπι σοκολάτας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαλάτα, Καίσαρα,salata, kaisara