Ρώσοι ερευνητές εντόπισαν ναυάγιο βρετανικού πλοίου που αγνοούνταν για 140 χρόνια

ΚΟΣΜΟΣ

Σπουδαία ανακάλυψη πραγματοποίησαν Ρώσοι ερευνητές οι οποίοι ανακάλυψαν το ναυάγιο ενός βρετανικού ιστιοφόρου το οποίο είχε χαθεί πριν από 140 χρόνια. Το ιστιοφόρο «Τάμεσης» είχε την αποστολή να προσπαθήσει να βρει θαλάσσια οδό από τη Βρετανία στη Σιβηρία κατά τη διάρκεια της οποίας βυθίστηκε στον Αρκτικό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την ανακάλυψη του πλοίου ως την «ανακάλυψη του αιώνα», ενώ μέλη της Ρωσικής Γεωγραφικής Κοινότητας, η οποία βοήθησε στι έρευνες για τον εντοπισμό του Τάμεση, δηλώνουν πως το εύρημα αυτό αποτελεί απόδειξη

των προσπαθειών εξαιρεύνησης του Αρκτικού από τους Βρετανούς ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα με αρχές του 20ου.

«Ξέραμε πως ο Τάμεσης ήταν κάπου εκεί. Ψάξαμε παλιούς χάρτες και διαγράμματα» αναφέρει στοn Independent ο Αλεξάντερ Γκοντσάροφ, μέλος της αποστολής που εντόπισε το πλοίο. «Αν και τα νερά στο σημείο είναι πολύ βαθιά, υπάρχει ένα σημείο που είναι πιο ρηχά. Κάναμε αρκετές καταδύσεις στο σημείο και τελικά εντοπίσαμε το κουφάρι του πλοίου. Ήταν στο σωστό σημείο, στο σωστό μέγεθος, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιο άλλο πλοίο. » αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ρωσίαναυάγιοερευνητέςπλοίοβρετανικό πλοίοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα