Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκρός από πυροβολισμούς ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς στη διάρκεια ομιλίας του σε στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Καρλόφ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για άλλους τραυματίες -πιθανόν τρεις- από την επίθεση, καθώς και ότι ο δράστης της επίθεσης δεν έχουν ακόμα εξουδετερωθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Χουριέτ αναφέρουν

ότι ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα προτού σημαδέψει τον Καρλόφ, ενώ ειδικές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο και επιχειρούν να εξουδετερώσουν τον οπλοφόρο.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, του Αντρέι Καρλόφ, φέρεται σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπήκε στη γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας με αστυνομική ταυτότητα. Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι ακούστηκαν κι άλλα πυρά στον χώρο όπου διαπράθχθηκε η επίθεση. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση». Σημειώνεται ότι τα τουρκικά ΜΜΕ, σε παρόμοιο μήκος κύματος εκτιμούν ότι πίσω της ενδεχομένως βρίσκονται ακραίοι ισλαμιστές, ενδεχομένως και Τούρκοι, και συνδέουν το αιματηρό περιστατικό με τις εξελίξεις στο Χαλέπι.

Σημειώνεται ότι για τις 27 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς και ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μετέβαινε στην Μόσχα την Τρίτη.

Ο Αντρέι Καρλόφ άρχισε τη διπλωματική του καριέρα το 1976 και εργάστηκε επί μακρόν στη Βόρεια Κορέα, προτού μετακινηθεί στην Άγκυρα το 2007. Ανέλαβε πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2013.

ΤουρκίαΡώσος πρέσβηςπυροβολισμοίΣυρίατραυματίεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα