Ρόδος – Κραυγές αγωνίας από Βρετανούς τουρίστες: «Απλώς έχουμε κολλήσει εδώ χωρίς βοήθεια, είναι αηδιαστικό» (Videos)

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ είναι η είδηση της μεγάλης φωτιάς στην Ρόδο με τις χιλιάδες εκκενώσεις κατοίκων και τουριστών.

Το βρετανικό Sky News μεταφέρει την απόγνωση Βρετανών τουριστών που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους. Ο Βρετανός Πολ Κάρλμπουρι έγραψε στο Twitter: «Επί του παρόντος εγκλωβισμένοι στην Ρόδο. Δραπετεύουμε από τις πυρκαγιές με τα πόδια. Αφήσαμε τα πάντα στο ξενοδοχείο

και τραπήκαμε σε φυγή με πετσέτες στα πρόσωπά μας. Ο μικρότερος γιος μου μόλις μου είπε ότι δεν θέλει να πεθάνει. Δεν υπάρχουν νέα από καμία αρχή. Τρομακτική κατάσταση εδώ».

Η Βρετανίδα Μπέκι Μάλιγκαν έφυγε από το ξενοδοχείο μαζί με την κόρη και την αδερφή της και τώρα βρίσκεται σε παραλία του νησιού μαζί με εκατοντάδες άλλους. «Υπάρχει απλώς μια μικρή παράγκα εδώ και είμαστε τόσοι πολλοί. Υπάρχουν παιδιά, είναι μεσημέρι. Απλώς έχουμε κολλήσει εδώ χωρίς βοήθεια. Είναι αηδιαστικό», είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC η Μπέκι Μάλιγκαν.

Videos of #wildfires in #Rhodes
People have been evacuated from their hotels due to the fires spreading with smoke encompassing much of the island. pic.twitter.com/ct9ujjQ7YF

David Woodhouse (@DavidWo49864123) July 22, 2023

Ο Σιμόν Γουίτλεϊ που διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής είπε ότι κατάλαβε πώς η φωτιά πλησίαζε όταν στάχτη άρχισε να πέφτει στην πίτσα που έτρωγε. «Το ξενοδοχείο είπε ότι αυτό ήταν φυσιολογικό και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας καθώς ήταν σε επαφή με τις αρχές για την κατάσταση», ανέφερε στο BBC ο Βρετανός.

Λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να εκκενώσει το ξενοδοχείο. «Είδαμε ότι ένα μπαρ στην παραλία στο οποίο βρισκόμασταν μόλις την προηγούμενη μέρα είχε καεί. Ο καπνός ήταν τόσο πολύς. Έπρεπε να αφήσουμε δύο αποσκευές», είπε ο Σιμόν Γουίτλεϊ.

Jet2 where are you? No help, contact or guidance. Had to walk 4 mile in the heat across dirt tracks in smoke and ash with a 5 year old. No possessions #jet2 #rhodes #lindosimperial pic.twitter.com/iWBHtFUoYi

— Jon Hughes (@hughesy_1985) July 22, 2023

Από την πλευρά του ο τουρίστας Τζον Χιουζ έγραψε στο twitter ότι υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή πεζός με το 5χρονο παιδί . «Jet2 πού είσαι; Καμία βοήθεια, επαφή ή καθοδήγηση. Έπρεπε να περπατήσω 4 μίλια στη ζέστη σε χωματόδρομους μέσα στον καπνό και τη στάχτη με ένα 5χρονο. Χωρίς υπάρχοντα», ανέφερε ο Τζον Χιουζ.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Οκτώ διακομιδές από το EKAB – Πρώτες βοήθειες σε πάνω από 60 άτομα

Καλλιάνος για καύσωνα: «Ψυχραιμία – Δεν θα γίνει κάτι εξωπραγματικό»

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώσεις δια θάλασσης, καίγονται και ξενοδοχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος – Κραυγές, Βρετανούς, Απλώς, Videos,rodos – kravges, vretanous, aplos, Videos