Ρατσισμό καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή - Τι απαντά η Aegean Airlines

ΕΛΛAΔΑ

Η Aegean απολογήθηκε εκ νέου για το περιστατικό με τους δυο Παλαιστινίους επιβάτες, αυτή τη φορά απευθείας στην Παλαιστινιακή Αρχή, μέσω του διευθύνοντα σύμβουλου Δημήτρη Γερογιάννη. Η απολογία αυτή έρχεται αφότου ο Saeb Erekat, ο γενικός γραμματέας της Παλαιστινιακής Αρχής, είχε καταδικάσει το συμβάν και είχε καλέσει την Ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά μέτρα για το ρατσιστικό γεγονός αλλά και να αποζημιώσει τους δυο Παλαιστινίους.

Θυμίζουμε πως η πτήση είχε δυο ώρες καθυστέρηση όταν αρκετοί Ισραηλινοί επιβάτες

απέτρεψαν με τη συμπεριφορά τους την αναχώρηση του αεροπλάνου καθώς ήθελαν να αποβιβαστούν οι δυο Παλαιστίνιοι επειδή θα μπορούσαν δυνητικά να είναι τρομοκράτες.

Σε ανοιχτή του επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του το Παλαιστινιακού Απελευθερωτικού Οργανισμού, τον δρ. Saeb Erekat, ο Δημήτρης Γερογιάννης τονίζει πως απορρίπτει οποιαδήποτε περίπτωση διάκρισης των επιβατών καθώς κάτι τέτοιο είναι τελείως αντίθετο με τις αρχές που πρεσβεύουν την εταιρεία. Έδωσε έμφαση στο γεγονός πως το προσωπικό του αεροσκάφους προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να κατευνάσει τα πνεύματα και να επιλύσει την κατάσταση ενώ παραδέχθηκε επίσης πως υπήρξε άδικη και αχρείαστη ένταση από μια μεγάλη μερίδα των επιβατών ακόμα και μετά τον επιπρόσθετο έλεγχο στις αποσκευές. Τόνισε ωστόσο πως και οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι επιβάτες δεν ένιωθαν πλέον άνετα να πετάξουν.

«Ήταν κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος μας για την άνεση και την ασφάλεια των δυο επιβατών κατά τη διάρκεια της πτήσης, μετά τα όλα όσα συνέβησαν, που προτείναμε να τους καλύψουμε τα έξοδα ώστε να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και να πετάξουν την επόμενη ημέρα».

Aegean AirlinesΕλλάδαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα