Πυροβολήθηκε βουλευτής των Εργατικών στο Δυτικό Γιορκσάιρ - "Παγώνουν" οι εκστρατείες για το δημοψήφισμα

ΚΟΣΜΟΣ

Tην αναστολή των εκστρατειών των πολιτικών κομμάτων εν όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. προκάλεσε η δολοφονική επίθεση εναντίον γυναίκας βουλευτού του Εργατικού Κόμματος στην περιοχή του Δυτικού Γιοκρσάιρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας, η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ

πυροβολήθηκε δύο φορές από άνδρα "ηλικιωμένο", ο οποίος φέρεται πριν πυροβολήσει τη 41χρονη βουλευτή να φώναξε "Πρώτα η Βρετανία", σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι και άλλον ένα άνδρα, προτού διαφύγει.

Η Κοξ είναι σε κρίσιμη κατάσταση και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Λιντς, ενώ πριν από λίγο οι αστυνομικές αρχές του Δυτικού Γιορκσάιρ ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 52χρονο άνδρα, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε ανησυχία για το περιστατικό και τις ευχές του πρωθυπουργού για την υγεία της κ. Κοξ, ενώ ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι "σε κατάσταση σοκ" από την είδηση της επίθεσης σε βάρος της Κοξ.

ΒρετανίαεπίθεσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα