Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στο Φέργκιουσον – Δύο τραυματίες (Σκληρό Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί: Ένας 32χρονος φέρει τραύματα στο πρόσωπο, ενώ 41χρονος συνάδελφός του χτυπήθηκε στον ώμο.

Τα τραύματα και των δύο ήταν ιδιαίτερα σοβαρά, ωστόσο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου σε τοπικό νοσοκομείο.

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης. Η ανάλυσή του είναι χαμηλή, ωστόσο ακούγονται οι πυροβολισμοί και οι κραυγές των τραυματιών.

Οι

διαδηλώσεις έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του διοικητή της τοπικής αστυνομικής δύναμης, καθώς πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκάλυψε διακρίσεις και ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος των μαύρων κατοίκων της περιοχής από τα τοπικά δικαστήρια και την αστυνομία.

Η σχετική έκθεση συντάχθηκε μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του άοπλου μαύρου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, πριν έναν χρόνο, αλλά και την απόφαση του συμβουλίου των ενόρκων να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο δολοφόνος του Μπράουν.

Τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ, κυρίως κατά μαύρων, έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Πριν μόλις δυο μέρες άοπλος αφροαμερικανός που πιθανότατα έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, καθώς περιφερόταν γυμνός συγκρότημα πολυκατοικιών, έπεσε νεκρός από τα πυρά λευκού αστυνομικού στην Ατλάντα.

πυροβολισμοίΦεργκιουσονΜιζούριαστυνομίαΜάικλ Μπράουνδολοφονία
Keywords
Τυχαία Θέματα