Πυρκαγιά στο Κρυονέρι Αττικής

ΕΛΛAΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Κρυονέρι Αττικής.

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο γήπεδο της περιοχής και προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που αποτελούνται από 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα των ΟΤΑ και εθελοντών, ενώ 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν

στην πυρκαγιά στο Κρυονέρι Αττικής:45 πυρστες με 15 οχμτ, 13 ΟΤΑ & εθελοντικά,28 πεζοπ,4 Α/Φ,2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 6 Ιουλίου 2017

Σύμφωνα μάλιστα, με τον δήμαρχο Διονύσου, Διονύση Ζαμανη, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο δήμαρχος έκανε έκκληση για άμεση βοήθεια, ώστε να μην εξαπλωθεί η επικίνδυνη φωτιά. Ο κύριος Ζαμανης διευκρίνισε ότι δεν απειλούνται σπίτια, ωστόσο ελοχεύει ο κίνδυνος να «γυρίσει» ο άνεμος και να κινδυνεύσουν κατοικίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ανέφερε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ωστόσο, λόγω των πυκνών καπνών που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και γαι τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πυροσβεστικών οχημα΄των, η τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κίνησης των οχημάτων: επί της Λεωφόρου Κρυονερίου και Μαραθωνοδρόμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Βασιλικά κτήματα και επί της οδού Αγίου Μερκουρίου και Λ.Τατοϊου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Καταφύγιο Κατσιμίδι.

πυρκαγιάΚρυονέριΠυροσβεστικήΔιονύσης ΖαμανηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα